Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

LIJEPE VIJESTI ZA STARIJE TRUDNICE Planirate prvo dijete poslije 35, ovo će vas OBRADOVATI

Zabava
Autor:

Foto: Profimedia

Nije nimalo loše planirati porodicu nakon 35. godine života, potvrdila je nauka. Rejčel Mek Adams to je uradila sa 39 godina, JLO sa 38, a Megan Markl postaće majka u 37. godini.

Osnivanje porodice nakon 35. godine postao je trend nove generacije, najviše zato što se žene većinom odluče da posvete karijeri, piše Index.hr.

Nažalost, mnoge od njih suočile su se sa velikim pritiskom da porodicu moraju osnovati što prije, pa ih nerijetko njihovi bližnji podsjećaju na to da im biološki sat otkucava. Takođe, trudnice u dobi od 35 godina doktori često podsjećaju na rizike kojima su izložene zbog tako “kasnog” osnivanja porodice.

Međutim, prema istraživanju Medicinskog fakulteta u Kaliforniji, naučnici su otkrili ​da vam planiranje kasnije trudnoće može produžiti život. Trudnoće u kasnijoj dobi povezane su sa više komplikacija, ali 28.000 žena koje su učestvovale u istraživanju, pokazale su da je odgađanje osnivanja porodice povezano sa dužim životom.

Žene koje su doživjele 90 godina (pola njih), svoje su prvo dijete imale nešto kasnije od žena koje su živjele kraće. Čak, žene koje su imale dvoje do četvero djece imale su veću vjerovatnoću da žive duže od onih koje su imale samo jedno dijete.

– Naši rezultati ne ukazuju na to da bi žene trebale odgađati rađanje, ali su temelj za sva buduća istraživanja kako bismo proučili koliko su reproduktivni događaji važni za starije žene i njihovu dugovječnost –  poručili su sa Univerziteta.

(Index.hr)

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO