Svijet

LINDA VELIKOG SRCA Najbogatija mama svijeta othranila preko 600 djece i SVE BI PONOVILA (FOTO)

Linda Hering (75) iz Ajove u Sjedinjenim Američkim Državama, najbogatija je mama na svijetu.

LINDA VELIKOG SRCA Najbogatija mama svijeta othranila preko 600 djece i SVE BI PONOVILA (FOTO)
FOTO: KCCI NEWS/TWITTER/SCREENSHOT

Pored petoro biološke djece i troje usvojene, ona je tokom 50 trajanja hraniteljskog poziva više od 600 djece izvela na pravi put.

Amerikanka velikog srca radila je danonoćno i brinula o djeci koju su roditelji ostavili. Nije joj bilo važno ni koliko godina imaju, ni da li su djeca sa posebnim potrebama, a znala je da otputuje i u drugu zemlju po dijete kome je bio potreban staratelj.

Voljela sam svu djecu o kojoj sam brinula, kao da su moja biološka, možda čak i više nego što bi trebalo. Zato mi je teško padao svaki rastanak sa njima. Plakala sam kada su odlazili, bez obzira na to koliko su dugo bili kod mene – rekla je Linda Hering za Si-En-En.

This evening I got to take part in recognizing a woman who along with her husband Bob cared for well over 500 hundred…

Posted by Linzee N Tonya on Thursday, January 9, 2020

Linda je ispričala da se odlučila za hraniteljstvo kada je vidjela svoju prijateljicu kako na isti način pomaže tinejdžerkama.

– Pomislila bih da bi bilo lijepo da pokušam, ali sam isprva željela da brinem o maloj djeci. Kontaktirala sam Odjeljenje za ljudske resurse. Dogovorili smo se da brinem o djeci sa posebnim potrebama – dodaje Heringova.

Heringova nije bila samo hraniteljka. Ona ima i petoro biološke djece, kao i troje koje su suprug Bob i ona usvojili. Jedan od to troje mališana, sada odraslih ljudi jeste Entoni Hering.

– Cijenim to što je učinila za mene, čak više danas kada sam i sam roditelj, nego kada sam bio dijete. Zauvijek ću biti zahvalan zato što je brinula o meni i izvela me na pravi put. Ona i tata su mi dokazali da porodica nisu oni s kojima ste u krvnom srodstvu, već oni koji vas bezuslovno vole – rekao je on.

Iako je do sada odgajila više od 600 djece, Heringova je u oktobru 2019. godine morala da odustane od svog poziva zbog narušenog zdravlja. Ali, njena dobra djela nisu zaboravljena.

Naime, Odbor supervizora okruga Džonson i Odjeljenje za ljudske resurse, prije nekoliko dana dodijelili su joj rezoluciju zahvalnosti.

U SAD trenutno više od 428.000 djece živi u hraniteljskim porodicama, dok se svake godine usvoju oko 135.000.

(Blic)