Sudbine

"Ljekar mi je rekao da kupim grobno mjesto" Davali su mu pet godina života, uzeo je psa i dogodilo se čudo

Kada su me pitali kako sam uspio tako drastično da preokrenem svoj život, prstom sam pokazao na svog psa. Bez nje nikada ne bih savladao svoje probleme.

Erik i pas
FOTO: ERICOGREY/INSTAGRAM/SCREENSHOT

Ovako o svojoj novoj prilici da živi, priča Erik, Amerikanac koji svoj život duguje psu.

Sve je počelo 2010. godine kada su ljekari Eriku O'Greju rekli da neće živjeti duže od pet godina. Imao je tada 51 godinu, težio je 150 kilograma (na 1,55 metara visine), nosio je odjeću veličine 4XL, bolovao od dijabetesa tipa dva, holesterol mu je divljao, a krvni pritisak bio visok.

Pročitajte još

– Pokušavao sam raznim dijetama da izgubim višak kilograma, trošio sam po 1.000 dolara mjesečno na razne lijekove, uključujući insulin, statin i lijekove namijenjene za ublažavanje nuspojava ostalih lijekova. Ljekar mi je rekao da kupim grobno mjesto jer će mi vjerovatno zatrebati u narednih pet godina – prisjetio se, a pokazao je i kako je tada izgledao.

Jedno od rešenja bila je operacija na želucu, ali Eriku je to bila zadnja opcija, želio je pokušati još nešto.

Nakon razgovora s ljekarom, poslušao je njegov savjet – prebacio se na biljnu prehranu i spasao psa iz lokalnog skloništa za životinje. Kući je s njim otišla tada sedam godina stara kuja Piti. I ona je bila gojazna kao i on.

Svaki dan su se šetali, igrali se, podupirali jedno drugo, tješili se… i nakon godinu dana oboje su smršali. Erik se gotovo prepolovio, izgubio je 70-ak kilograma i zdravstveno stanje mu se toliko popravilo da više ne uzima lijekove.

Kaže da se danas osjeća kao da ima 25 godina, prepun je energije.

– Kada su me ljudi pitali kako sam uspio tako drastično da preokrenem svoj život, prstom sam pokazao na Piti. Bez nje nikada ne bih savladao svoje probleme i riješio se navika koje su i dovele do moje debljine. Ona me izvukla i iz lošeg psihičkog stanja zbog kog sam prestao da brinem o sebi. Dok ona nije ušla u moj život nisam bio svjestan puno toga. Sada sam bolja osoba u svakom aspektu svog života. Uz nju sam naučio šta to znači imati pravog prijatelja – nastavio je Erik ali je ispričao i da je dan kada mu je pas preminuo bio najgori u životu.

Kada je tuga postala manja, pet meseci kasnije, ponovno je otišao do skloništa za životinje i udomio četiri godine starog psa po imenu Džejk, piše Blic.

Pronađen je na putu, napušten, prestrašen, gladan i žedan. Bila je to ljubav na prvi pogled. Postali su nerazdvojni, kao što je bio i sa svojom Piti.

Priča o njima je toliko inspirativna da je Erik o tome napisao knjigu. Kaže da mu je ta životinja spasla život.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije