Politika

Lukić potvrdio da je SIPA kontaktirala Službeni glasnik "Upoznaću ih o njemačkom državljaninu koji krši zakone" (VIDEO)

SIPA je kontaktirala Službeni glasnik, ali ću ih upoznati o njemačkom državljaninu koji krši zakone u BiH, rekao je vršilac dužnosti direktora Službenog glasnika Republike Srpske Miloš Lukić.

Miloš Lukić
FOTO: RTRS/SCREENSHOT

Naveo je da je svaki građanin dužan da prijavi kršenje zakona.

– Takođe treba obavijestiti SIPA da ima tužilac koji postupa po odlukama nelegalnog Kristijana Šmita – rekao je Lukić.

U medijima FBiH bio je pripremljen naslov da je SIPA upala u Službeni glasnik, rekao je Lukić.

– Na njihovu žalost to nije tako, niti može da bude tako. Oni nas jesu kontaktirali, ali veoma ljubazno, tražeći neke odluke, i sve je prošlo veoma korektno, za razliku od onoga kako je bilo planirano u FBiH – poručio je Lukić.

Poručio je da je obaveza svih u Službenom glasniku Republike Srpske da sprovode zakone institucija.

Pročitajte još

– I danas i sutra, i za deset godina osjećaću se zadovoljno. I ljudski i patriotski na visokom nivou, Službeni glasnik je jedna kockica u mozaiku političke pobjede Srpske kojih će u budućnosti biti sve više – kaže Lukić, piše RTRS.

Rekao je da se stvorio određen pritisak na Republiku Srpsku.

– Zato smo to i uradili u nedjelju ujutru. Na posao sam došao u osam časova, u 8.01 već je bio potpis. Potpisom je data saglasnost da u Službenom glasniku bude objavljen Zakon o neprimjenjivanju odluke Visokog predstavnika o neprimjenjivanju odluka Ustavnog suda ne na teritoriji Srpske. Mi radimo samo svoj posao, to je naša zakonska obaveza. Na istoj liniji fronta sam sa predsjednikom Republike Srpske, svim institucijama, i zadovoljan sam što je tako – zaključio je Lukić.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije