Digitalna Srpska

MAČ SA DVIJE OŠTRICE Preko interneta prodaju neželjene poklone: Što neko odbaci, drugima je blago

Iako je uobičajeno da se na platformama za e-trgovinu poput eBay-a nađu neželjeni pokloni, mnogi su na aukciju postavljali poklone i samo nekoliko sati nakon što je Deda Mraz "iskočio kroz dimnjak".

MAČ SA DVIJE OŠTRICE Preko interneta prodaju neželjene poklone: Što neko odbaci, drugima je blago
FOTO: GORAN ŠURLAN/RAS SRBIJA

Naime, kako prenose mediji, postoje ljudi koji su svoje poklone stavili na prodaju još prije nego što se Božić završio. Ono što je neobično je da ima onih koji prodaju poklone koje ne žele i prije nego što uopšte pogledaju šta se u njima nalazi, dakle, neotpakovane, piše Bizlife.

Jedan od prodavaca je tako, na primjer, nagovijestio prekid odnosa i napisao:

– To je duga priča, pokloni su od nekoga s kim više ne želim da budem u kontaktu!.

“Mi ne razgovaramo sada, ali poklon sam dobio prije nego što smo se posvađali”, ili “Nadam se da će poklone neko drugi cijeniti jer ih ne želim”, neki su od datih komentara i objašnjenja.

Kupovanje ovakvih poklona je, moglo bi se reći, mač sa dve oštrice. Ponekad možete da platite manje za neki skupi poklon, a nekada platite trostruku cijenu za sasvim običnu stvar. Iako eBay nudi povrat novca ako ne dobijete ono što je prikazano na fotografiji i opisano u objavi, u ovakvim situacijama teško je dokazati da niste dobili što je trebalo.

Prihvati notifikacije