Magazin

MAGIČNO I PRAKTIČNO Savjeti za prazničnu dekoraciju kuhinje

Kuhinja je srce doma, pa nije tajna da praznična dekoracija kuhinje unosi najviše magije u prostor. Otkrivamo kako da suptilno dekorišete prostor.

Praznična dekoracija kuhinje
FOTO: JESSICA GIFFIN/YOUTUBE/SCREENSHOT

Dekorisanje kuhinje za praznike mora biti dobro promišljeno jer još uvijek morate da koristite prostor i da vam ukrasi ne otežavaju pripremu hrane.

To je balans između estetike i praktičnosti. U nastavku pogledajte najljepše ideje koje odgovaraju na oba uslova.

Osvjetljenje u kuhinji

Najjednostavniji način da ukrasite kuhinju u prazničnom stilu je da dodate novogodišnje trake ili zelenilo na bilo koju visilicu i luster. Takođe možete napuniti i činije za voće trakama, grančicama i volćem u prazničnim bojama poput nara ili citrusa.

Pročitajte još

Zamijenite kuhinjske krpe

Zamijenite kuhinjske krpe i rukavicu za rernu i prikažite one koju su više praznične. Ovo je zaista jednostavan i praktičan način da u prostor unesete novogodišnje boje i printove, a da ne budete napadni. Čak ni nema potrebe da sve šljašti – jedna karirana kuhinjska krpa može suptilno da probudi prazničnu euforiju.

Mirisne svijeće sa toplim notama cimeta, jabuke ili kuvanog vina takođe možete izložiti na vašu kuhinjsku radnu ploču – vjerujte nam na riječ, mirisaće čak i prije nego što ih upalite.

Praznična dekoracija kuhinje u zelenoj boji

Čak i prije nego što započnete sa prazničnom dekoracijom doma, ovo je nešto što može da pruži blagi nagovještaj da je  2024. blizu. Prosto pronađite što više detalja u zimzelenoj boji i dekorišite police u kuhinji, prazne uglove ili čak igrajte na veliko – kuhinjski elementi u zelenoj boji izgledaće nevjerovatno.

“Više volim prilično suptilan pristup ukrašavanju kuhinje za prazničnu sezonu”, objašnjava dizajnerka enterijera Kethy Kuo. “Volim da započnem sa svečanom vazom u toploj neutralnoj nijansi, a onda je punim sezonskim zimzelenim grančicama. Uz moju vazu kao centralnu tačku na kuhinjskoj radnoj površini, onda volim da dodam male dodatke kao što su tanjiri za serviranje i ukrasne činije sa božićnim šarama na njima.”

Sezonske biljke

Vaza sa prelijepim cvijećem na kuhinjskoj radnoj ploči ili trpezarijskom stolu može dodati čar praznika. Prikaz bijelih cvjetova sa pomiješanim tamnijim zelenilom čini veoma šik i sofisticiran svečani dodatak.

Zumbuli, bijele ruže, eukaliptus, snježne bobice i sveži ruzmarin su omiljeni za dekoraciju tokom praznika. I nemojte se plašiti da pomiješate pravo sa vještačkim zelenilom jer mogu da vam uštede mnogo vremena.

Police i prozori

One često neiskorišćene površine savršene su za dodavanje praznične dekoraciju u kuhinju. Nanižite ove tačke bajkovitim lampicama ili samo dodajte nekoliko malih ukrasa među svoje posuđe i kuvare.

Mala vještačka jelkica ili dvije i velike srebrne zvijezde izgledaće predivno u večernjim časovima. Neposredno pred doček 2024. možete dodati i nekoliko pravih grančica iz bašte ili odsečenih sa drveta za dodatnu čar, piše Bravacasa.rs.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije