Sudbine

Mali Vukan je sve bolje: Porodica SMA bebe se javila iz Budimpešte, imaju samo jednu molbu (VIDEO)

Porodica malog Vukana Stoiljkovića, SMA bebe, javila se iz Budimpešte gdje on nastavlja sa terpijama.

Mali Vukan je sve bolje: Porodica SMA bebe se javila iz Budimpešte, imaju samo jednu molbu (VIDEO)
FOTO: DA I VUKAN POBEDI SMA/FACEBOOK/SCREENSHOT

Kako navode u objavi, dječak je skinut sa steroida koje je primao tri i po mjeseca i svakim danom osjeća se sve bolje.

– Pozdrav, drugari! Javljamo se iz Budimpešte. Vukan je prije dvije nedjelje, nakon 3,5 mjeseca korišćenja skinut sa steroida koji su sastavni dio liječenja Zolgensmom, koju je primio prije 4 mjeseca. Presrećni smo jer je svaki dan sve bolje, intenzivno vežba sa nama i terapeutima i pokazuje dobar napredak. Njegovi pokreti su sve stabilniji, počeo je da se okreće sam, polako vježbamo i sjedenje. Sve te stvari kod SMA tip 1 djece su nezamislive bez terapije – navodi se u objavi na Fejsbuku.

– Hvala dragom Bogu i svim ljudima velikog srca koji su nam pomogli da mu pružimo mogućnost da primi terapiju i radujemo se svakom njegovom napretku. Budite uz nas, a mi ćemo vas izvještavati o svakom novom Vukanovom koraku naprijed.

Pozdrav, drugari! Javljamo se iz Budimpešte. Vukan je pre dve nedelje, nakon 3,5 meseca korišćenja skinut sa steroida koji su sastavni deo lečenja Zolgensmom, koju je primio pre 4 meseca. Presrećni smo jer je svaki dan sve bolje, intenzivno vežba sa nama i terapeutima i pokazuje dobar napredak. Njegovi pokreti su sve stabilniji, počeo je da se okreće sam, polako vežbamo i sedenje. Sve te stvari kod SMA tip 1 dece su nezamislive bez terapije. Hvala dragom Bogu i svim ljudima velikog srca koji su nam pomogli da mu pružimo mogućnost da primi terapiju i radujemo se svakom njegovom napretku. Budite uz nas, a mi ćemo vas izveštavati o svakom novom Vukanovom koraku napred.Ovim putem bismo vas i zamolili za makar jedan sms sadržine 1348 na 3030 ili uplatu po mogućnosti za našu sugrađanku Tijanu, koja ima dijagnozu G 35 – Sclerosis Multiplex. Tijanino stanje se pogoršalo, potrebno je što pre sakupiti sredstva za odlazak na lečenje u Rusiji. Hajmo, naša snažna armijo, da još jednom životu damo šansu i mogućnost za izlečenje.1348 na 3030 🙏🙏🙏https://www.budihuman.rs/korisnik/1348/tijana-stojiljkovic

Posted by Da i Vukan pobedi SMA on Thursday, September 29, 2022

– Ovim putem bismo vas i zamolili za makar jedan sms sadržine 1348 na 3030 ili uplatu po mogućnosti za našu sugrađanku Tijanu, koja ima dijagnozu G 35 – Sclerosis Multiplex. Tijanino stanje se pogoršalo, potrebno je što pre sakupiti sredstva za odlazak na liječenje u Rusiju. Hajmo, naša snažna armijo, da još jednom životu damo šansu i mogućnost za izlečenje, 1348 na 3030 – pozvala je Vukanova porodica.

Riječ je o Tijani Stojiljković (34), koja boluje od G 35 – Sclerosis Multiplex, bolesti centralnog nervnog sistema gdje imuni sistem napada sopstvena tkiva. Oboljeli od ove bolesti mogu da izgube sposobnost samostalnog hoda ili hoda uopšte.

Saznanje da u Rusiji postoji klinika koja izvodi tretmane matičnim ćelijama sa stopom uspješnosti od 95% kod oboljelih u ovoj fazi bolesti dala je Tijani nadu da će ponovo moći da stane na svoje noge, piše Telegraf.

Porodica je dosadašnje liječenje finansirala sama i iscrpila sva sredstva pa se obraćaju svim humanim ljudima da im pomognu svojim donacijama kako bi Tijana što prije nastavila sa liječenjem u inostranstvu.

Sredstva su joj potrebna za HSCT tretman, putne troškove i troškove smještaja u toku liječenja.

Prihvati notifikacije