Regioni

MALIŠANI U GOSTIMA KOD POLICIJE Prijem povodom Aranđelovdana u Sokocu

Djeca iz sokolačkog vrtića i učenici prvog i drugog razreda Osnovne škole “Sokolac” posjetili su danas Policijsku stanicu u ovom mjestu u okviru obilježavanja krsne slave MUP Republike Srpske – Aranđelovdana.

MALIŠANI U GOSTIMA KOD POLICIJE Prijem povodom Aranđelovdana u Sokocu
FOTO: SRNA

Zamjenik komandira Policijske stanice Pavle Borovčanin rekao je da su i ove, kao i ranijih godina pripadnici policije organizovali Dan otvorenih vrata na kojem mališane upoznaju o načinu rada policije.

On je naglasio da je ovo prilika da djeca vide šta to policija radi i čime raspolaže, te da im približe svoje aktivnosti.

Ovo je jedan od načina da djeca od malih nogu stiču povjerenje u policiju i da shvate da policija nije tu samo da kažnjava, nego i da štiti građane i da smo im uvijek na usluzi – izjavio je Borovčanin.

On je podsjetio da su pripadnici Policijske stanice Sokolac sinoć obilježili krsnu slavu u prisustvu predstavnika Policijske uprave Istočno Sarajevo. Pripadnici Policijske stanice Sokolac učestvovali su ovih dana i u akciji dobrovoljnog davanja krvi.

Direktor sokolačke Ustanove za predškolsko vaspitanje i obrazovanje Biljana Kosorić zahvalila je što su i ove godine pripadnici policije organizovali Dan otvorenih vrata za mališane uzrasta od tri do šest godina koji su sa oduševljenjem posmatrali opremu koju policija koristi u redovnim i vanrednim situacijama.

Ona je podsjetila da je petoro djece ovog vrtića, zajedno sa roditeljima i vaspitačima, učestvovalo u završnom programu Civitasovog projekta “Smotra malih građana”, održanom u subotu, 16. novembra, na Ilidži i predstavilo se skečom “Priča o vuku”.

Prema njenim riječima, cilj ovog programa u kome je učestvovalo 14 vrtića iz BiH, među kojima četiri iz Republike Srpske, jeste druženje i upoznavanje djece širom BiH.