Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

MANJE NAPLAĆIVALI USLUGE Optužnica protiv šest radnika Vlade Brčko Distrikta

Hronika
Autor:

Foto: Cvijeta Kovačević/RAS Srbija

Tužilaštvo Brčko distrikta BiH  podiglo je optužnicu protiv više službenika Odjela za javni registar Vlade Distrikta zbog sumnje da su naplaćivanjem manjih katastarskih naknada od propisanih počinili krivična djela zloupotrebe položaja ili ovlaštenja.

Ukupno šestoro referenata za katastar optuženo je da su pogodujući strankama usluge katastra naplaćivali ispod važećih tarifa pribavljajući im tako imovinsku korist na štetu budžeta Brčko distrikta BiH.

Tužilaštvo Distrikta podiglo je odvojene optužnice protiv M.Č., Ž.J., V.M., E.Z., I.T. i Š.J., kojima ih tereti za zloupotrebe u službi tokom 2013. i 2014. godine.

Oni su optuženi da nisu postupali u skladu s dužnostima da vode računa o plaćanju naknada za izvršene geodetske usluge, te da su tako građanima, preduzećima i drugim pravnim licima pribavili imovinsku korist u iznosima od stotinu do 2.612 maraka.

Optužnice ih terete za krivično djelo zloupotrebe položaja i ovlašćenja za koje zaprijećena kazna u trajanju od šest mjeseci do pet godina zatvora.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO