Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

Marković: Banjaluka je za Srbiju zapadna prijestonica svih Srba

Politika
Autor:

Foto: Dejan Božić/RAS Srbija

Banjaluka je za Srbiju zapadna prijestonica svih Srba, rekao je danas zamjenik predsjednika Socijalističke partije Srbije (SPS) Predrag Marković.

– Tu ima neka granica, koja je privremena. Predsjedik (Republike Srpske Milorad) Dodik sa svima nama će se potruditi da je izbiršemo. To je nije nacionalizam, već evropska integracija – rekao je Marković obraćajući se na Kongresu Socijalističke partije, koji je održan danas u Banjaluci.

Prema njegovim riječima, Srbi sa zapadne strane rijeke Drine imaju veliku ulogu u razvoju srpskog socijalizma.

– Ovi ljudi ovde dali su najveći doprinos u borbi protiv fašizma – rekao je Marković, te ocijenio da su Srbija i Republika Srpska isto.

Potpredsjednik SPS-a Žarko Obradović smatra da su ekonomski razvoj i socijalna pravda važne za građane Srbije i Republike Srpske.

Obradović je rekao da SPS ima veoma dugu i bogatu saradnju sa Socijalističkom partijom u Repubici Srpskoj, da razmjenjuju iskustva, te da im je zajednički cilj da građani žive bolje, da Srbija i Srpska budu što bliže i da budu zajedno.

– Mislim da jedni drugima pomažemo i u vremenima koja su bila teški za jednu i drugu partiju i za srpski narod u Srbiji i Republici Srpskoj – smatra Obradović.

Obradović je dodao da je sa Markovićem došao danas u Banjaluka da bi dali podršku socijalistima u Republici Srpskoj.

Kongresu SP-a su, osim rukovodstva i članstva SP-a, prisustvovali i predsjednik SNSD-a Milorad Dodik, zamjenik predsjednika DNS-a Nedeljko Čubrilović, kao i predsjednik Ujedinjene Srpske Nenad Stevandić.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO