Hronika

"MASAKRIRAĆU TVOJE DIJETE OVOM SATAROM" Uhapšen bivši profesor engleskog koji je majci i djevojčici slao JEZIVE PORUKE

Bivši profesor engleskog jezika I. K. (41), čije su prijetnje jednoj ženi da će satarom na 13 komada isjeći njenu kćerku (11) uznemirile javnost u Srbiji uhapšen je u Sjenici i određen mu je pritvor do 48 sati.

"MASAKRIRAĆU TVOJE DIJETE OVOM SATAROM" Uhapšen bivši profesor engleskog koji je majci i djevojčici slao JEZIVE PORUKE
Foto: Privatna arhiva

Prilikom pretresa njegovog stana pronađeni su i zaplenjeni laptop i više mobilnih telefona čiji sadržaji će biti pregledani – kaže izvor “Blica” u policiji.

Krajem avgusta ove godine I. K. je uputio najstravičnije prijetnje i uvrede majci maloljetne djevojčice O. R. nakon što ga je ona, vidjevši njegove objave na Fejsbuku, optužila da je pedofil i zaprijetila da će ga prijaviti.

– Ovo je satara kojom će tvoje dijete biti ritualno isječeno na 13 komada, a nakon toga, komadi mesa tvog djeteta će biti bačeni psima. Ti ćeš biti natjerana da to gledaš, a zatim će ti biti iščupana materica i bićeš živa odrana. To će ti biti odgovarajuća kazna što si juče prijavila moj profil udružena sa ustašama i što si pokušavala da me sputaš – prijetio je I. K. na Fejsbuku.

Žena je, tražeći zaštitu i pomoć, prepisku prosledila analitičaru javnog mnjenja Saši Borojeviću i novinarki Ani Mileusnić, koji su je objavili, nakon čega je on pretio i njima.

Prijetnje su stigle i do novinarke “Blica” Željke Jevtić i novinara “Alo!”.

Kako “Blic” saznaje, I. K. je još 2004. godine hapšen zbog prijetnji upućenih sudiji tadašnjeg Opštinskog suda u Kragujevcu Snežani Milošević i policajcima koji su postupali po njenoj prijavi.

Prošle godine, ispod jednog video-klipa na Jutjubu uputio je stravične prijetnje sudiji Prekršajnog suda u Sjenici Jasmini Murselović, koje je osudio Visoki savjet sudstva.

Nije poznato da li je zbog tih prijetnji uhapšen i sankcionisan.