Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

MEKTIĆ ISPUNIO OBEĆANJE Imena povratnika iz Sirije dostavljena MUP-u Srpske

Politika
Autor:

Foto : Siniša Pašalić / RAS Srbija

Ministar bezbjednosti BiH Dragan Mektić danas je Ministarstvu unutrašnjih poslova Republike Srpske dostavio imena 24 osobe koje bi tokom vikenda trebale biti deportovane u BiH, potvrđeno je za Srpskainfo.

U srijedu je u Sarajevu održan sastanak Udarne grupa za borbu protiv terorizma i jačanja sposobnosti za borbu protiv terorizma, na čijem čelu je glavni tužilac BiH Gordana Tadić. Na ovom sastanku predstavnici Republike Srpske su tražili da im se dostave imena osoba koje se vraćaju iz Sirije, ali je Tadićeva to odbila što ih je šokiralo.

Međuti, Mektić je u srijedu izjavio da on ima imena i da će ih dostaviti MUP Srpske.

Mektić je za Srpskainfo rekao da je imao sastanak sa načelnikom Uprave za borbu protiv terorizmai ekstremizma MUP RS i da mu je dostavio spisak imena.

-MUP RS treba imati imena osoba koje se vraćaju iz Sirije, jer se te osobe po povratku mogu slobodno kretati i dolaziti u Srpsku. Ne čudi me što im nisu rekli to na sastanku Udarne grupe, jer oni ne rade svoj posao. Ta je grupa formirana samo da bi članovi uzimali paušal od 400 maraka. Kada sam vidio da to organizuju u toku radnog vremena i da rade ono što im je posao, odlučio sam da više ne idem na te sastanke – istakao je Mektić.

On je dodao da se još sa sigurnošću ne zna koliko ih tačno dolazi i kada, ali da očekuju 24 osobe i to tokom vikenda.

U MUP Srpske su nam potvrdili da su dobili imena od ministra Mektića.

Direktor Policije RS Darko Ćulum potvrdio je ranije da na sjednici Udarne grupe za borbu protiv terorizma BiH, kojoj je prisustvovao predstavnik MUP-a Srpske, nisu saopštena imena povratnika iz Sirije u BiH.

– Na sjednici Udarne grupe uopšte nije bilo govora o imenima lica koja treba da dođu u BiH. U ovom trenutku bezbjednosne agencije raspolažu samo informacijom da treba da dođu 24 osobe, a u pitanju su žene i djeca – naglasio je Ćulum.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO