Politika

Mektić o novoj funkciji Tegeltije: Čovjek koji je uništio pravosuđe BiH postaje Dodikov savjetnik

Na petnaestogodišnjicu dolaska na vlast SNSD, iznenadila nas je vijest koja se može uzeti kao primjer politike ove stranke u proteklom periodu, a to je da će Milan Tegeltija, čovjek koji je upropastio pravosuđe BiH i koji je poznat po brojnim aferama, postati savjetnik predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Milorada Dodika.

Mektić o novoj funkciji Tegeltije: Čovjek koji je uništio pravosuđe BiH postaje Dodikov savjetnik
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

To je saopštio Dragan Mektić, poslanik SDS u Predstavničkom domu PS BiH.

Mektić je podsjetio da je 26. marta 2006. godine Milorad Dodik preuzeo Vladu RS i njome upravlja u kontinuitetu u poslednjih 15 godina, bez obzira da li on bio premijer, predsjednik RS i ili član Predsjedništva BiH.

– Tokom ovog perioda provođena je politika potpunog unazađenja i devastacije Republike Srpske. Desio se demografski egzodus i ostali smo bez 250 hiljada stanovnika. Sve institucije su pogažene, a Izvršni komitet SNSD postao je jedino političko i institucionalno tijelo koje donosi odluke u RS – kaže Mektić.

Pročitajte još

Navodi da su tom periodu uništene banke i brojna preduzeća koja su prodavana u bescjenje, a radnici ostajali bez posla.

– U proteklih 15 godina bilježimo snažno zaduživanje RS pa smo danas 2021. godine u obavezi da se zadužujemo i dva puta mjesečno kratkoročnim kreditima sa velikim kamatama samo da bi budžet bio „fluidan“. O standardu više niko i ne govori – napominje Mektić.

On upozorava da su mnogi, naviknuti na zamajavanje lažnim informacijama i medijskim spinovima, postali slijepi na činjenicu da Republika Srpska polako postaje prazna ljuštura sa iscrpljenim i pokradenim resursima i uništenim i potpuno korumpiranim sistemom.

– I sada, na dan kada SNSD-ova vlast slavi 15 godina od dolaska na vlast, pojavljuje se informacija  da će Milan Tegeltija, čovjek koji je uništio pravosuđe u BiH, ući u kabinet srpskog člana Predsjedništva BiH. Simbolično, da više ne može biti – istakao je Mektić.