Politika

Tegeltija o izborima u BiH “Arnautović priprema javnost za odluku koja ima kapacitet DA SRUŠI BiH”

Najava predsjednika Centralne izborne komisije (CIK) BiH Suada Arnautovića da ta komisija može da zabrani učešće na izborima lideru SNSD Miloradu Dodiku opasan je pokušaj pripreme javnosti za neustavnu i nezakonitu odluku koja ima kapacitet da sruši BiH kao državu.

Tegeltija o izborima u BiH “Arnautović priprema javnost za odluku koja ima kapacitet DA SRUŠI BiH”
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RINGIER

Ovo je rekao pravni savjetnik srpskog člana Predsjedništva BiH Milan Tegeltija.

Pročitajte još

– Zabrana učešća Dodiku na izborima je nešto o čemu je opasno i razgovarati, a kamoli da se pokuša sprovođenje nečeg takvog. Ko god želi dobro svim ljudima u BiH, taj neće ni pomišljati na tako nešto, jer je to siguran put u destabilizaciju BiH. Srpski narod i Republika Srpska to ne bi prihvatili, jer bi time bila otvorena `Pandorina kutija` u BiH – rekao je Tegeltija za Politiku.

Tegeltija je upozorio da je ovo još jedan dokaz da sve izjave i podmetanja iz političkog Sarajeva imaju samo jedan cilj – mimo demokratskih procedura odstraniti Dodika iz političkog života i obezglaviti Republiku Srpsku, kako bi se tako otvorio put njenog potpunog obesmišljavanja i utapanja u unitarnu BiH.

Arnautović je ranije izjavio da će CIK odbiti ovjeru učešća Dodika i lidera HDZ BiH Dragana Čovića na izborima, ako Kristijan Šmit kaže da krše Dejton i Ustav.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije