Svijet

MELANIJINE MRAČNE TAJNE Bivša najbolja prijateljica: Ona se pretvara da ne podnosi Donalda, sve je to DIO PLANA

Ovih dana knjige posvećene američkom predsjedniku Donaldu Trampu veoma su popularne. Osobe iz privatnog i javnog života koje su mu nekada bile bliske zarađuju otkrivajući povjerljive detalje iz života najmoćnijeg muškarca na svijetu.

MELANIJINE MRAČNE TAJNE Bivša najbolja prijateljica: Ona se pretvara da ne podnosi Donalda, sve je to DIO PLANA
FOTO: CHRIS KLEPONIS/EPA

Knjiga Stefani Vinston Volkof (50) posvećena je njegovoj supruzi, a nosi naslov “Melanija i ja”. Autorka tvrdi da Tramp bez Melanije ne bi bio toliko uticajan, niti onakav kakvog ga svijet poznaje, prenosi Blik.

Volkov bračni par Tramp naziva “umetnicima mraka”. Tvrdi da Melanija učestvuje u svemu što Tramp radi i da se u postupcima I ambicijama ni najmanje ne razlikue od supruga, prenosi “Sidney morning herald”, pozivajući se na ekskluzivni intervju autorke australijskom informativnom magazinu “60 Minutes”.

Bivša najbolja prijateljica Melanije Tramp nedavno je izjavila da su njih dvije ponovo stupile u kontakt nakon što ju je Bijela kuća optužila da je knjiga njena “osveta” prvoj dami. Međutim, pošto je sada otkrila ne baš prijatne detalje o braku Trampovih, očigledno se pomirila sa definitivnim raskidom nekadašnjeg prijateljstva.

Volkof i Melanija Tramp upoznale su se 2003, kada je Stefani organizovale događaje za magazin Vog, između ostalog, čuvenu Met gala svečanost u Njujorku. Redovno su zajedno isle na ručak i vremenom su se sprijateljile. Stefani je takođe organizovala svečanost povodom Trampove inauguracije 2017, nakon čega je postala specijalna savjetnica prve dame.

Prijateljstvo je navodno počelo da se raspada zato što je Stefanina kompanija za organizovanje svečanosti povodom inauguracije uzela 26 miliona dolara. Prva dama i Stefani su prekinule kontakt početkom 2018, pošto su se posvađale. Stefani se u knjizi uglavnom oslanja na citate iz razgovora sa šeficom, koje je tajno bilježila pošto je odnos između dvije žene počeo da se kvari.

Poćerka Ivanka i zet Kušner potisnuli Melaniju u drugi plan

Autorka opisuje odnos između predsjednika i njegove supruge kao svrsishodan i makijavelistički, pri čemu je Melanija spremna da učini sve kako bi pomogla suprugu da ostvari ambicije za vlast. Međutim, Melanija je već izvjesno vrijeme u drugom planu zbog Trampove omiljene kćerke Ivanke (38), koja mu je savjetnica i uživa podršku oca i supruga Džareda Kušnera. Zbog potrebe Ivanke i njenog muža da “sve drže pod kontrolom”, Melanija je postala druga violina, otkriva Volkof.

Iako bračni par Tramp ostavlja utisak da se ne podnosi, kao na primer kada Melanija odbija da mužu da ruku, sve je to smišljeno, tvrdi Volkof. Takvim manevrima nastoje da skrenu pažnju sa stvari koje žele da sakriju. Sve što njih dvoje rade događa s razlogom, kaže Volkof.

– Ništa nije slučajno. Morate razumjeti ko su oni da biste shvatili šta pokušavaju da urade, a to je da opelješe državu. Melanija nije nimalo drugačija od supruga – kaže ona.

Trampovi su kao Andervudovi iz Kuće od karata

Volkov poredi bračni par Tramp sa psihopatskim parom Andervud iz američke serije na “Netfliksu” “Kuća od karata”. Melanija se ponaša kao saradnica rukovodioca.

Samo na prvi pogled djeluje uobraženo i površno. Trudi se da ostane tajanstvena podižući “čelični zid” oko sebe, “kako nikome ne bi morala da polaže računa ni za šta”. Ukoliko bi ostavljala utisak humane i osjećajne osobe, izložila bi se kritici.

– Melanija djeluje potpuno ravnodušno, skoro površno. Ustvari nije nesrećna. Ona je saučesnik – kaže Volkof.