Regioni

MELVINU TREBA POMOĆ Ovaj hrabri dječak boluje od dijabetesa, voli mlijeko i želi KRAVU

Ovaj hrabri dječak boluje od dijabetesa tipa jedan, koji mu je dijagnostikovan prije nekoliko mjeseci.

MELVINU TREBA POMOĆ Ovaj hrabri dječak boluje od dijabetesa, voli mlijeko i želi KRAVU
Foto: Avaz/RAS Srbija

Inzulin daje sam sebi dva puta dnevno. U avgustu mjesecu primljen je u Kantonalnu bolnicu Bihać u jako teškom zdravstvenom stanju.

Kako u petoročlanoj porodici Šehić niko nije zaposlen i slabijeg su imovnog stanja nisu u mogućnosti obezbijediti ishranu koju zahtijeva Melvinova bolest. Zato i Melvin i njegova sestra Sunita mole dobre ljude da im pomognu u ispunjenju njihove želje, jer kažu jako vole piti mlijeko.

Melvin i Sunita pješače do škole, Melvin do područne škole Ponikve četiri kilometra u jednom pravcu, a Sunita autobusom putuje do OŠ “25. Novembar”, ali do stanice pješači dvije marke. Osim Melvina i Sunite porodica Šehić ima još jedno dijete, dvogodišnju Lejlu.

Porodica Šehić živi u kući, tačnije u jednoj sobi koju je Melvinov otac Emin dobio u nasljedstvo od majke. Ono što nijedan roditelj u životu ne želi čuti da mu je dijete bolesno, Emin je nažalost doživio i kaže krava bi mu pomogla da bar prehrani porodicu.

Svi koji žele pomoći da se ispuni Melvinova želja da on i njegova porodica dobiju kravu mogu se javiti Asimi Dekić na telefon 062 956 888.

(Avaz)

Scroll Up