Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

Merkelova nasmijala publiku: Želim da me pamte samo po JEDNOM

Svijet
Autor:

Foto: Clemens Bilan/EPA

Njemačka kancelarka Angela Merkel rekla je da se nada da će u istorijskim knjigama o njoj biti zapisano samo jedno – trudila se.

Ona je tokom javnog događaja u gradskoj skupštini u gradu Stralsund, na pitanje novinara šta se nada da će djeca čitati o njoj u istorijskim knjigama za 50 godina, nekoliko sekundi razmišljala, a onda sa osmijehom odgovorila – “Trudila se”.

Publika se na njene riječi glasno nasmijala i pozdravila je aplauzom, prenosi portal Politiko.

Na pitanje šta namjerava da radi nakon što joj istekne mandat, ona je rekla da ne namjerava da nastavi da se aktivno bavi politikom.

– Ostaću u politici, ali neću imati nikakvu aktivnu političku funkciju – izjavila je Merkel, dodajući da to uključuje i poslove na nivou Evropske unije, koji su, kako je podsjetila, već zauzeti.

Merkel je prošle godine najavila da se neće kandidovati za novi mandat kancelara, nakon što joj istekne aktuelni mandat krajem 2021. godine.

Ona je na mjestu kancelara već 14 godina i vodila je zemlju kroz veliku svjetsku ekonomsku krizu 2008. godine, kao i kroz migrantsku krizu 2015. godine, kada je zbog svoje politike “otvornih vrata” izgubila podršku među opozicijom.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO