Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

Miladin Stanić za SRPSKAINFO: Većina poslanika SDS dolazi na PROTESTE U BANJALUKU

Politika
Autor:

Foto Dejan Božić/RAS Srbija

Miladin Stanić

Klub poslanika SDS u Narodnoj skupštini Republike Srpske podržava inicijativu troje opozicionih parlamentaraca, koji su prošle sedmice predali zahtjev policiji za organizovanje protesta na Trgu Krajine u Banjaluci.

Kazao je ovo za Srpskainfo šef Kluba poslanika SDS u NSRS Miladin Stanić, navodeći da će predstavnici najveće opozicione partije u Srpskoj doći na Trg ukoliko se protesti odobre.

– Podržavamo ovu inicijativu i većina poslanika Kluba SDS u NSRS će se pojaviti na Trgu. Nezgodno je to što je za utorak zakazan nastavak sjednice NSRS, koja će trajati do četvrtka i nakon toga poslanici se vraćaju kućama. Oni koji žive daleko od Banjaluke neće moći da dođu na proteste, ali ostali hoće – istakao je Stanić.

On je dodao da je snimak šestorice policajaca kako hapse nenaoružanog starijeg muškarca, koji šeta Banjalukom, sramota za MUP RS.

– To je neviđena bruka i sramota. U svijetu nije zabiljeleženo da šestorica policajaca obaraju na asfalt jednog starca, stavljaju mu koljeno na vrat i gaze po njemu. To je strašno i zato ćemo doći na Trg da kažemo “NE” torturi – poručio je Stanić.

Podsjećamo, inicijativu za proteste, koji su najavljeni za četvrtak, 27. juna, podnijeli su poslanici PDP Jelena Trivić i Draško Stanivuković, kao i poslanik iz Kluba SDS Nebojša Vukanović.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO