Biznis

Milijarder odgovorio na kritike "Bolje da me drugi ne vole, nego da budem BEZ PARA"

Milijarder Čarls Manger donirao je 200 miliona dolara Univerzitetu Kalifornija u Santa Barbari, a u zamjenu za novac škola je pristala da ne izmeni njegove planove za mega studentski dom.

Milijarder odgovorio na kritike "Bolje da me drugi ne vole, nego da budem BEZ PARA"
FOTO: YAHOO FINANCE/YOUTUBE

Njegov dizajn, maltene bez prozora, naišao je na kritike, ali ih je Manger odbacio.

– Morate da se naviknete na činjenicu da milijarderi nisu najpopularniji ljudi u našem društvu. Radije bih bio milijarder i da me drugi ne vole nego da nemam novac – rekao je on Market voču.

Kritičari su istakli da njegov plan više podsjeća na zatvor nego studentski dom, jer bi preko 90 odsto od 4.5000 njegovih stanara boravilo u sobama bez prozora. Manger, međutim, smatra da će to podstaknuti interakciju među studentima.

Projekat zavisi od njegove donacije, a ugovor sadrži klauzulu da se planovi ne mogu da se mijenjaju, navodi “Biznis insajder”. Očekuje se da će spavaonica, nazvana Mangerova dvorana u čast donacije, koštati oko 1,5 milijardi, prenosi Blic.

– Mislim da će zgrada biti veliki uspjeh – istakao je milijarder.

Čarls Tomas Manger je američki investitor i biznismen. Potpredsjednik je “Berkšir hataveja”, konglomerata u Nebraski u kojem je biznismen i milijarder Voren Bafet izvršni direktor i predsjednik. Bafet Mangera smatra svojim najbližim saradnikom i desnom rukom. Forbs procjenjuje Mangerovo neto bogatstvo na 1,9 milijardi dolara.

Prihvati notifikacije