Politika

Milorad Dodik poslao pismo predsjedniku Azerbejdžana “Za rješavanje višedecenijskih sporova potrebni hrabrost i mudrost snažnog lidera”

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik poslao je pismo predsjedniku Azerbejdžana Ilhamu Alijevu u kojem je naveo da pažljivo prati dešavanja u oblasti Karabah, uz napomenu da su za rješavanje višedecenijskih sporova potrebni hrabrost i mudrost snažnog i mudrog lidera, što se u istoriji pokazalo kod brojnih drugih država i naroda širom svijeta.

milorad dodik predsjednik republike srpske
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RINGIER

Azerbejdžanska novinska agencija “Azertak” je u cijelosti objavila pismo, u kojem je Dodik izrazio iskrenu nadu da će nova situacija otvoriti novu mogućnost potpune integracije Karabaha i stanovništva te oblasti, kao mogućnost za dalji razvoj i napredak.

Dodik je istakao da želi dugoročan i stabilan mir, kao i napredak Karabaha i cijelog Azerbejdžana.

Pročitajte još

Predsjednik Srpske izrazio je veliko poštovanje prema Alijevu, kojem je poželio dobro zdravlje i blagostanje, kao i napredak i prosperitet bratskom narodu Republike Azerbejdžana.

Osim toga, Dodik je izrazio zahvalnost zbog mogućnosti da se sastane sa Alijevom u Budimpešti 20. avgusta i da sa njim razgovara o daljim mogućnostima saradnje Republike Srpske i Azerbejdžana.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije