Društvo

MIMO OSTALIH Zašto samo sindikat Dragana Gnjatića podržava predloženi budžet

Predstavnici Saveza sindikata na sjednici Ekonomsko-socijalnog savjeta RS nisu podržali Prijedlog budžeta za narednu godinu.

MIMO OSTALIH Zašto samo sindikat Dragana Gnjatića podržava predloženi budžet
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RINGIER

Većina granskih sindikata budžetskih i fondovskih korisnika, a koji djeluju u okviru Saveza sidnikata Republike Srpske, nije u predloženom budžetu za narednu godinu prepoznala povećanje plata i primanja – obrazlažu u Savezu sindikata.

Od ukupno pet granskih sidnikata budžetskih i fondovskih korisnika, kako dodaju, jedino Sindikat obrazovanja, nauke i kulture Srpske podržava budžet.

Pročitajte još

– U tom Sindkatu podržavaju predloženi budžet samo zato jer je predviđeno dodatnih 22 miliona KM u narednoj godini za izjednačavanje platnih koeficijenata zaposlenih u obrazovanju i kulturi sa visokom stručnom spremom, sa ostalim radnicima u upravi – navode u Savezu sindikata RS.

Na čelu Sindikata obrazovanja je Dragan Gnjatić.

   Savez sindikata Republike Srpske glasao je za Prijedlog programa ekonomskih reformi Republike Srpske za period 2024-2026. godina.

O predloženom budžetu RS i ekonomskim reformama treba da se izjasne narodni poslanici na sjednici zakazanoj za 12. decembar.    

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije