Politika

Ministar policije Srbije: Desilo se nasilje u RTS, država će MORATI DA REAGUJE

Ministar policije Srbije Nebojša Stefanović izjavio je da se večerašnji protest u Beogradu prelio u nasilje i da će svako ko je nasilno ušao u RTS, činio nasilje i kršio zakon odgovarati.

Ministar policije Srbije: Desilo se nasilje u RTS, država će MORATI DA REAGUJE
Foto: Sava Radovanović/Tanjug

Stefanović je na vanrednoj pres konferenciji, nakon što je dio demonstranata sa Boškom Obradovićem večeras upao u RTS, pozvao sve one koji su ušli u RTS da se mirno raziđu i da prekinu sa sa svakim vidom nasilja ili kršenja zakona, te poručio da će država brzo da povrati javni red i mir i da će zaštititi sve koji rade na RTS.

Foto: Tanja Valić/Tanjug
Foto: Tanja Valić/Tanjug

Očigledno je da je današnji skup Saveza za Srbiju, na kome se okupilo oko 1.400 ljudi, sa primjetnom tendencijom opadanja broja ljudi svake nedjelje, izazvao nervozu kod lidera SzS i prelio se u jedinu stvar za koju smo molili da ne smije da se dogodi – u nasilje. Nasilje se dogodilo, u teškom, lošem obliku – ocijenio je Stefanović.

Konferencija je hitno zakazana nakon što su lider Dveri Boško Obradović, jedna od organizatorki protesta “1 od 5 miliona” Jelena Anasonović i grupa građana upali u zgradu RTS-a zahtijevajući da gostuju u Dnevniku 2.

Ministar odbrane Aleksandar Vulin najavio je da će se predsjednik Srbije Aleksandar Vučić sutra obratiti javnosti.

– Oni su spremni da urade bilo šta da bi oteli parče vlasti. Ovo nije politika već nasilje. Država će raditi svoj posao. Predsjednik Vučć obratiće se sutra u toku dana. Neće biti nasilja, samo zakon koji se sprovodi i koji je isti za sve – rekao je on.

(Tanjug, Blic)