Politika

Ministarstva, javna preduzeća, predsjednik Narodne skupštine: Bjelica otkrio šta je Dodik 2018. nudio SDS (VIDEO)

Milovan Bjelica nikada neće izaći iz SDS niti je Bjelicu ko pozivao da pređe u drugu partiju. Deset godina sam bio pod sankcijama, bio sam na svim crnim listama UN, SAD i EU. Suđen, hapšen. Ako je iko mogao da izda SDS da bi spasio svoju glavu, to je Sonja Karadžić i ja, kada je bio najveći progon i kada su nudili da prebacimo odgovornost na SDS.

Ministarstva, javna preduzeća, predsjednik Narodne skupštine: Bjelica otkrio šta je Dodik 2018. nudio SDS (VIDEO)
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

To je izjavio načelnik opštine Sokolac, Milovan Bjelica Cicko. On je u emisiji “Potez” TVK3 poručio da su problemi za njega u SDS, te kako kaže, politički i medijski progon, počeli kada su pripremani opšti izbori 2018.

– Mi iz Izborne jedinice 8 smo jednoglasno predložili Mirka Šarovića za člana Predsjedništva BiH. Došli smo na Glavni odbor SDS, druge jedinice su imale namjeru da predlože Vukotu Govedaricu za predsjednika RS. Glasalo se o tome šta će SDS da prihvati. Mi smo tada preglasani i tada je odlučeno da SDS predloži kadidata za predsjednika RS. Ničim izazvan, Govedarica, tadašnji predsjednik SDS, je rekao da poslije tih izbora više neće biti predsjednik SDS. Ako pobijedi, biće predsjednik svih građana. Ako izgubi, svakako podnosi ostavku – ispričao je Bjelica.

Kao što je poznato, Govedarica je izgubio te izbore, te je naknadno podnio ostavku sa mjesta predsjednika SDS. Bjelica je potom otkrio šta je poslije tih izbora lider SNSD, Milorad Dodik, nudio SDS, s ciljem da se napravi neka vrsta dogovora o zajedničkom nastupu.

Pročitajte još

– Poslije tih izbora dobijamo poziv da se razgovara sa SNSD, da li je moguće da se napravi neki dogovor. Ja sam bio pozvan, obavijestio sam o tome Šarovića, Miličevića, Petrovića, Mićića. Oko 15 funkcionera SDS sastalo se na Sokocu, u restoranu, dogovorili smo se da se ode na sastanak. Za vrijeme tog sastanka, Dodik je nazvao na jedan broj, nije moj, i rekao „daj vidite da u Sarajevo idemo zajedno“ – kaže Bjelica.

Otkrio je da je i on bio u delegaciji SDS koja je nakon toga otišla na sastanak sa Dodikom.

– Nikakav dogovor nije napravljen. Dodik je iznio ponudu Ministarstvo inostranih poslova, predsjednika NSRS, nekoliko minsitara, javna preduzeća… To je bila ponuda za saradnju zbog budućih dešavanja. Potom zasjeda Glavni odbor SDS, 28. oktobra 2018. treba da se analiziraju rezultati. Dio članova gradskih odbora SDS Banjaluka, Prijedor, Gradiška dočekuje nas transparentima, protiv mene, Sonje, Obrena, Miće… Tada smo vidjeli da se deševaju neke stvari, da GRO Doboj važe da li će ostati – rekao je Bjelica.

Počev od 35. minuta videa Bjelica govori o ovim temama.

Prihvati notifikacije