Politika

MIR NEMA ALTERNATIVU Stevandić i Kalabuhov razgovarali o političkoj situaciji u BiH (FOTO)

Predsjednik Ujedinjene Srpske, Nenad Stevandić sastao se danas u Banjaluci sa ambasadorom Ruske Federacije u BiH, Igorom Кalabuhovim sa kojim je razgovarao o aktuelnoj političkoj situaciji u Republici Srpskoj i BiH.

MIR NEMA ALTERNATIVU Stevandić i Kalabuhov razgovarali o političkoj situaciji u BiH (FOTO)
FOTO: US

Sastanak je održan u sjedištu Ujedinjene Srpske u Banjaluci, a iz ove stranke su saopštili da je razgovor sa ambasadorom Ruske Federacije prošao u prijateljskoj atmosferi.

– Želim se još jednom zahvaliti ambasadoru na kontinuiranoj podršci Ruske Federacije, kada je u pitanju proces očuvanja mira i stabilnosti u BiH. Republika Srpska je, zahvaljujući Rusiji i Кini, bila predmet jedne od sjednica Savjeta bezbjednosti UN, te da će se i ubuduće postarati da se naš mali glas čuje na tako velikoj pozornici – rekao je Stevandić nakon sastanka.

On ističe da je postignuta zajednička saglasnost da mir i razgovori nemaju alternativu, ali da u razgovorima nema ucjenjivanja i pritisaka.

FOTO: US
FOTO: US

– Ustav BiH je osnov za razgovore i svaki narod ima jednaka prava – naglasio je Stevandić.

Današnjem sastanku sa ruskim ambasadorom, osim Stevandića, prisustvovali su i potpredsjednik Ujedinjene Srpske, Milan Petković i generalni sekretar Neven Stanić.

Prihvati notifikacije