Sudbine

"MIRNO SPAVAJ, VJEČITI MLADIĆU" Gradonačelnik Novog Sada riječima koje tope srce oprostio se od Balaševića (FOTO)

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević oprostio se na Instagramu od kantautora Đorđa Balaševića, koji je preminuo danas u 67. godini, uz stihove pjesme "Naposletku" i poruku da velikani ne umiru i da će ga Novi Sad zauvek pamtiti.

"MIRNO SPAVAJ, VJEČITI MLADIĆU" Gradonačelnik Novog Sada riječima koje tope srce oprostio se od  Balaševića (FOTO)
FOTO: ZORAN LONČAREVIĆ / RAS SRBIJA

Mirno spavaj, vječiti mladiću Novog Sada napisao je Vučević i objavio fotografiju Balaševića.

Uz to je dodao:

Naposletku, ti si dobro znala ko sam ja, otkud sad te suze, moja mila…”, rekao si jednom, i da, naposletku, moj veliki Ðole, bio si u pravu – svi smo mi dobro znali ko si ti, da si ti taj novosadski viečiti mladić, onaj uvijek nasmijani dečko, koji nas je svojim neponovljivim duhom toliko često zasmijavao, ali nam i mamio suze. Da, mi znamo ko si ti – onaj koji je uhvatio dušu našeg grada i onaj koji je bio jedan od rijetkih sa srcem da o toj duši može tako lijepo da pjeva. Zato nema suza, dragi naš Đole, jer legende nikad ne umiru – poručio je Vučević.

On je dodao da će stihovi Balaševića zauvijek lutati ulicama Novog Sada, biti u srcima zaljubljenih na obali Dunava i na usnama nekih novih provincijalki “dok one ne slete niz hodnik Studenjaka, odzvanjaće Čivutskim vrtom i spominjaće se i na Svetog Jovana i na Bogojavljensku noć.