Politika

„Mislim da je time sve rečeno“ Stalni predstavnik BiH u UN prepričao razgovor sa američkim zvaničnikom

Stalni predstavnik BiH pri UN Bojan Vujić izjavio je da SAD nastavljaju udar na one političare u Republici Srpskoj koji brane Dejtonski mirovni sporazum i interese srpskog naroda.

Bojan Vujić
FOTO: TVK3/YOUTUBE/SCREENSHOT

Komentarišući konstantne prijetnje SAD i američkog ambasadora u BiH Majkla Marfija rukovodstvu Republike Srpske, Vujić je rekao da SAD time šalju jako lošu poruku.

Za mene ništa neočekivano, s obzirom na to šta smo sve vidjeli u posljednjem periodu kada su sankcije u pitanju – rekao je Vujić za Srnu.

Vujić, koji je bio i ambasador BiH u SAD, istakao je da su neutemeljeni napadi i sankcije i na predsjednika Republike Srpske i na sve političke predstavnike srpskog naroda.

Pročitajte još

On je naglasio da je bio svjedok na sastancima u Vašingtonu, kada je srpski član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović branila interese srpskog naroda, a i Ustav i Dejtonski mirovni sporazum BiH.

-Kao što vidite, to nažalost ne funkcioniše onako kako to Ustav kaže i iskreno, ništa neočekivanoc – pojasnio je Vujić, te ocijenio da prijetnje i sankcije nisu način kako bi BiH trebalo da funkcioniše.

Vujić je istakao da on jeste ambasador BiH, ali da dolazi iz Republike Srpske i da je zahvalan svim srpskim zvaničnicima koji brane interese svog naroda.

On je rekao da je, prisustvujući sastancima sa najvišim zvaničnicima američke administracije i u razgovoru sa visokim američkim zvaničnicima, pokušavao da razgovara o odnosu prema Republici Srpskoj.

Kada sam jednog američkog zvaničnika pitao zašto pokušavaju da oduzmu imovinu Republici Srpskoj s obzirom na to da po Dejtonksom mirovnom sporazumu ona pripada entitetima, on je meni samo rekao da nije advokat i da nema odgovor na to pitanje. Mislim da je time sve rečeno – naveo je Vujić.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije