Svijet

MISTERIJA U AMERICI Nađeno tijelo nestale djevojke, dečko se vratio bez nje iz nacionalnog parka, a sad mu se gubi svaki trag

Tijelo koje odgovara opisu nestale djevojke Gabi Petito pronađeno je u nacionalnom parku u američkoj državi Vajoming, potvrdio je zvaničnik FBI na konferenciji za medije.

MISTERIJA U AMERICI Nađeno tijelo nestale djevojke, dečko se vratio bez nje iz nacionalnog parka, a sad mu se gubi svaki trag
FOTO: GABI PETITO/INSTAGRAM/SCREENSHOT

Potpuna forenzička identifikacija nije dovršena kako bi se 100 posto potvrdilo da smo pronašli Gabi, ali njena porodica je obaviještena o ovom otkriću – rekao je Čarls Džons iz FBI-ja.

Dodao je da uzrok smrti još uvek nije određen, prenosi CNN.

Mrtvozornik dr Brent Blu rekao je da je obdukcija zakazana za utorak, dodajući da će zvaničnici potvrditi identitet putem fotografija, lične identifikacije ili DNK.

Petito (22) bila je u posjeti nacionalnom parku Grand Teton sa svojim dečkom Brajanom Londrijem, kada je nestala.

Brajan se nakon toga sam vratio kući i odbijao je da sarađuje sa vlastima. On je u međuvremenu proglašen “osobom od interesa” u slučaju, ali još uvek nije optužen ni za šta. Odbio je da razgovara sa policijom i nestao je nekoliko dana kasnije.

Otac djevojke Džozef objavio je fotografiju kćerke na Tviteru ubrzo nakon konferencije za medije.

Na fotografiji je Gabi sa krilima anđela.

Vlasti su tokom vikenda pretraživale teren u nacionalnom parku u potrazi za Gabi, čiji je nestanak porodica prijavila 11. septembra.

U isto vrijeme, vlasti na Floridi tragale su za njenim dečkom Brajanom. Njegova porodica je rekla policiji u petak da Brajana nisu videli od utorka, nakon čega je pokrenuta potraga za njim, prenosi Telegraf.

Prije njenog nestanka, Gabi i Brajan su putovali kombijem preko nekoliko zapadnih država.

Londri se 1. septembra vratio na Floridu bez svoje djevojke, prema riječima policije.

Zvaničnici su kasnije pronašli kombi kojim su putovali u kući u kojoj su živjeli Gabi, njen dečko i njegovi roditelji.

Prihvati notifikacije