Magazin

Misterije Nikole Tesle (8): Tajne "zaključane" u glavi

Sestrić Nikole Tesle, Sava Kosanović, bio je jedan od rijetkih koji je znao mnoge njegove tajne.

Misterije Nikole Tesle (8): Tajne "zaključane" u glavi
FOTO: VIVID LIGHT 888/YOUTUBE/SCREENSHOT

Pogotovo što je među prvima ušao u hotelsku sobu u kojoj je umro Nikola Tesla i sam pokupio značajnu dokumentaciju, koja je kasnije prenesena u beogradski Muzej Nikole Tesle.

Američka obavještajna služba FBI uhapsila je 1943. godine Savu Kosanovića i ispitivala ga nekoliko dana, upravo na temu antigravitacionih letećih mašina i zraka smrti. Kosanović je rekao da je njegov stric sve strogo povjerljive i tajne projekte držao “zaključane” u svojoj glavi. Nikada ih nije stavljao na papir do momenta kada je trebalo da se realizuju.

Prijetnje vanzemaljaca

Tesla je imao tako dobru koncentraciju da je mogao da do detalja “vidi” način na koji bi mogao da konstruiše svoje zamisli. Čitave mašine mogao je vizuelno da rasklopi do posljednjeg šarafa i ponovo u mislima da ih sklopi. Ono što je fascinantno je da su njegove vizije bile ostvarive u realnosti.

Ukoliko je želio da osmisli neki projekat, na primjer leteći objekat koji bi se kretao uz pomoć antigravitacije, Tesla bi zapao u neko stanje blagog transa. Njegovo tehničko znanje omogućilo bi mu da precizno artikuliše svoje zamisli i pronalazak bi jako brzo bio spreman da bude predat na upotrebu ljudima na planeti Zemlji.

Sava Kosanović je jako dobro znao šta je sve Tesla radio posljednjih dvadesetak godina svog života, kada se naročito mnogo interesovao upravo za područje antigravitacije i komunikaciju s vanzemaljskim civilizacijama. Kosanović je rekao istražiocima FBI kako je Tesla tvrdio da je bilo ozbiljnih prijetnji vanzemaljaca Zemljanima kroz istoriju. Takođe je rekao da je Tesla sa par prijatelja konstruisao antigravitacionu leteću mašinu koja je testirana na nepoznatoj lokaciji u Meksiku. Tesla je sam boravio u Meksiku i lično par nedjelja nadgledao projekat za koji je tvrdio da je uspješan. FBI je strahovao da je Teslino tajno oružje “Zrak smrti”, koje je naš naučnik namijenio borbi Zemljana protiv vanzemaljaca, moglo da padne u ruke “zemljacima”, poput ruskih komunista ili njemačkih nacista.

Put na Aldebaran

FBI je tada znao za prepisku Marije Oršić s Nikolom Teslom, te je pod pritiskom Pentagona uništio ili zauvijek sklonio od javnosti. Iste godine kada je Tesla napustio planetu Zemlju, Marija Oršić i Zigrun drže sastanak u primorskom odmaralištu Kolberg, piše istraživač i SF pisac Ivan Vukadinović.

– Svrha sastanka je „Aldebaran projekt“; medijumi Vrila su primili precizne podatke o nastanjivim planetama tog sistema i planira se put tamo. Na sajtu 1stmuse.com dalje možemo naći da su 22. januara 1944. Hitler, Himler, dr Šuman i Kunkel iz Društva “Vril” na sastanku. Planirano je da se na Aldebaran pošalje velika transportna letjelica VRIL 7, koja može da leti neograničenom brzinom svjetlosti. Eksperiment je izveden krajem 1944. i umalo se katastrofalno završio, jer je poslije kratkog leta raketa VRIL 7 bila oštećena na nekoliko mjesta i „izgledala kao da je letjela stotinama godina“. I ovaj sajt navodi da je posljednje „javljanje“ Marije Oršić, odnosno Društva Vril, od 11. marta 1945, poslije čega je ona nestala – piše Vukadinović u eseju “Marija Oršić i okultni Treći rajh”.

Misteriozni kraj Marije Oršić došao je 18. marta 1945. godine. Marija se sastala sa svojim zaštitnikom Oto Šumanom tri dana ranije. On joj je dao paket sa svom dokumentacijom njemačkih Vril letjelica. Rastali su se u suzama. Marija je bila spremna da, zajedno s drugim devojkama iz društva Vril, ode na putovanje izvan planete Zemlje, a cilj im je bio Alfa Kentauri u sazviježđu Aldebaran. Marija je bila sigurna da će ih vanzemaljci prihvatiti i u to je ubijedila svoje drugarice.

Nestanak

U subotu, 17. marta 1945. godine, njena grupa je otišla u hangare Meseršmit u Ausburgu. Dan kasnije djevojke su se ukrcale u Vril 7 i odletjele sa planete. Marija je u Beču 11. marta 1945. ostavila svoju posljednju poruku koja glasi „Niemand bleibt hier“ (niko ne ostaje ovde).

Misteriozni nestanak Marije Oršić i legenda o njenom posljednjem putovanju letećim tanjirom djeluje nestvarno. Istraživači konspiracija sa španskog sajta tvrde da Marija nije okončala svoj život na takav način, već da je kidnapovana od strane američke tajne službe. Odvedena je u SAD, gdje je dobila novi identitet, a zauzvrat je otkrila povjerljive informacije o društvu Vril i komunikaciji s Nikolom Teslom. Tvrdi se da se tamo bogato udala i da je imala kćerku koja se zvala Jolanda Rafa.

(Nastaviće se)

Raniji tekstovi

Misterije Nikole Tesle (1): Elektropionir

Misterije Nikole Tesle (2): Srbin iz Hrvatske

Misterije Nikole Tesle (3): Transformacija energije

Misterije Nikole Tesle (4): Vril energija

Misterije Nikole Tesle (5): Marija Oršić

Misterije Nikole Tesle (6): Vril djevojke i arijevska rasa

Misterije Nikole Tesle (7): Treći rajh

Prihvati notifikacije