Društvo

Mobilna aplikacija za đake i roditelje: Ministarstvo prosvjete predstavilo "EDUKOM eDnevnik"

Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske izradilo je i učinilo dostupnom mobilnu aplikaciju "EDUКOM eDnevnik", namijenjenu roditeljima i učenicima srednjih, umjetničkih i specijalnih škola koje koriste Edukom – eDnevnik informacioni sistem.

Edukom
FOTO: VLADA RS

Aplikacija je razvijena u okviru projekta “Opremanje vaspitno-obrazovnih ustanova u Republici Srpskoj računarskom opremom i softverom” sa ciljem da unaprijedi i olakša komunikaciju svih učesnika u obrazovnom procesu.

Kako je saopšteno iz Ministarstva prosvjete RS, “EDUКOM eDnevnik” mobilna aplikacija pruža pristup svim informacijama o školskim aktivnostima učenika kroz brzu, jednostavnu i bezbijednu komunikaciju između učenika, roditelja i nastavnika. Upotrebom ove mobilne aplikacije učenici u svakom momentu imaju uvid u svoje školske aktivnosti i obaveze.

FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RINGIER
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RINGIER

Aplikacija je dostupna na Gugl prodavnici i Huavej prodavnici.

Pročitajte još

Svi zainteresovani učenici i roditelji aplikaciju mogu besplatno preuzeti i instalirati na svoje mobilne telefone. Potrebno je samo da u pretraživaču na Gugl ili Huavej prodavnici unesu “EDUКOM eDnevnik”.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije