Hronika

Moći će postavljati pitanja: Roditeljima ubijene djece u "Ribnikaru" biće omogućeno da PRATE IZNOŠENJE ODBRANE porodice Kecmanović

Više javno tužilaštvo u Beogradu odustalo je od ispitivanja roditelja djece ubijene u OŠ "Vladislav Ribnikar" 3. maja prošle godine u svojstvu svjedoka oštećenih, kako bi im omogućilo da budu prisutni na suđenju kada optuženi budu iznosili odbranu i kako bi mogli da postavljaju pitanja, rečeno je u tom tužilaštvu.

Moći će postavljati pitanja: Roditeljima ubijene djece u "Ribnikaru" biće omogućeno da PRATE IZNOŠENJE ODBRANE porodice Kecmanović
FOTO: ZORAN ILIĆ/RINGIER

To znači da će roditelji moći iz sudnice da prate iznošenje odbrane oca i majke dječaka K.K. koji je ubio devet vršnjaka i portira u školi 3. maja prošle godine, a teško ranio nastavnicu istorije.

Ovo suđenje je zakazano za četvrtak i petak, kada bi trebalo da otac dječaka K.K. iznese svoju odbranu, a tužilaštvo, branioci, oštećeni i sud da mu postavljaju pitanja. Suđenje se odvija bez prisustva javnosti jer je sud odlučio da isključi javnost sa suđenja iz razloga zaštite interesa maloljetnih žrtava.

Pročitajte još

Inače, jedan od dvojice tužilaca koji je do sada zastupao optužnicu Nikola Uskoković vraćen je u osnovno tužilaštvo jer je bio upućen na rad u VJT, a procedura izbora u ovo tužilaštvo još nije okončana. Zato će prvi put jednu optužnicu pred sudom zastupati i glavni javni tužilac VJT u Beogradu Nenad Stefanović, koji je bio prisutan u sudnici od samog početka suđenja.

Takođe će postavljati pitanja okrivljenima.

Otac dječaka K.K. optužen je da je počinio krivično djelo – teško djelo protiv opšte sigurnosti jer je dijete od 13 godina vodio u streljanu i učio da puca, kao i da nije adekvatno čuvao oružje u kući.

Dječak K.K., koji u vrijeme izvršenja ovog zločina nije imao navršenih 14 godina, pa samim tim nije krivično odgovoran, pucao je na učenike i čuvara škole iz dva očeva pištolja koja je uzeo 1. maja. Potom ih je kobnog dana stavio u svoj ranac, otišao u školu i tokom prvog časa ubio 10 osoba i ranio još petoro djece i nastavnicu istorije.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije