Gradovi

Modriča dobija novi sadržaj: Radovi na izgradnji zatvorenog bazena u punom jeku

Načelnik Modriče Jovica Radulović i predsjednik švajcarske Fondacije "Obervalis - djeca našeg svijeta" Jozef Fuks potvrdili su danas u ovoj opštini da se prva faza izgradnje zatvorenog bazena odvija prema planu.

Modriča dobija novi sadržaj: Radovi na izgradnji zatvorenog bazena u punom jeku
FOTO: SRNA

Očekuje se da će kompletan projekat, koji zajedno finansiraju opština i Fondacija, biti završen do Vidovdana naredne godine, kada se obilježava Dan opštine.

Načelnik Radulović rekao je da će u narednih 20 dana biti završeni radovi planirani u prvoj fazi izgradnje bazena, a da će sljedeće godine objekat biti završen i predat građanima na upotrebu.

– Sa predsjednikom Fuksom podsjetili smo se svih projekata koje je lokalna uprava sa Fondacijom “Obervalis” realizovala u prethodnih šest godina, te dogovarali nove projekte na prostoru ove lokalne zajednice – izjavio je Radulović novinarima nakon sastanka u zgradi opštine i posjete gradilištu.

On je naveo da će Fuks i Brano Vidić, Modričanin koji radi u Švajcarskoj i aktivista je Fondacije “Obervalis”, učestvovati u obilježavanju godišnjice Dnevnog centra za djecu sa posebnim potrebama i posjetiti dječije obdanište i kafeteriju u čiju izgradnju su investirali više od 1,5 miliona KM.

Predsjednik Fondacije Fuks rekao je da mu se sviđa konstrukcija bazena i dodao da će ovo biti objekat na ponos ne samo Modriče, nego i cijele Republike Srpske.

FOTO: SRNA
FOTO: SRNA

– Sa rukovodstvom Modriče smo govorili o projektima koji su u prethodnih šest godina urađeni za sve građane, naročito za lica sa posebnim potrebama, koja imaju mogućnost korištenja tih objekata – rekao je Fuks.

On se nada da će bazen biti završen do Dana opštine Modriča, kada će doći sa više članova Fondacije i prijatelja iz Švajcarske, kojima će pokazati, kako je rekao, svoj grad Modriču.

Radove prve faze, za koju je izdvojeno 550.000 evra, izvodi preduzeće iz Modriče “Braća Mićić”.

Predstavnik preduzeća Rado Mićić rekao je da je završena konstrukcija objekata, te da će za 10 dana stići krovni paneli, a do planiranog roka biće završeni zidarski radovi, čišćenje i uređenje unutrašnjeg i prostora oko objekta.

– Ukupna građevinska površina objekta, koji će pored bazena imati svlačionice, kafić i radne kancelarije, jeste 2.300 metara kvadratnih, a dimenizije bazena su 25 sa 16 metara – naveo je Mićić.

On je napomenuo da je završeno bušenje bunara za vodu kapaciteta 5,5 litara u sekundi, što je dovoljno za zagrijavanje bazena, a biće izbušen i bunar koji će služiti za punjenje bazena vodom i druge potrebe opštine Modriča.

Prihvati notifikacije