Gradovi

MODRIČKI MATURANTI DALI KRV “Uzor su nam roditelji, koji su višestruki davaoci krvi”

Maturanti i jedan profesor Srednjoškolskog centra "Jovan Cvijić" u Modriči dali su danas krv za potrebe Bolnice "Sveti apostol Luka" u Doboju.

MODRIČKI MATURANTI DALI KRV “Uzor su nam roditelji, koji su višestruki davaoci krvi”
FOTO: SRNA

Tradicionalnoj akciji, koja je održana u prostorijama Srednjoškolskog centra u saradnji sa dobojskom službom Zavoda za transfuzijsku medicinu Republike Srpske i Opštinskom organizacijom Crvenog krsta Modriča, odazvalo se 65 maturanata i jedan profesor ovog centra.

Transfuziolog Darko Mikerević rekao je da su dragocjene akcije koje se organizuju na kraju srednjeg obrazovanja u kojima punoljetni maturanti daruju krv prvi put.

– Zadovoljni smo brojem doza krvi prikupljenim za potrebe dobojske bolnice, a raduje nas i veliki odziv mladih akciji – naveo je Mikerević.

Pročitajte još

On je rekao da su edukativno-motivaciona predavanja za mlade u Modriči i opštinama regije Doboj uticala na masovan odziv akcijama, u kojima su prikupljene znatne količine krvi, a aktivi dobrovoljnih davalaca dobili nove humaniste.

Sestre bliznakinje Tanja i Saška Grašarević odzivom današnjoj akciji krv su dale drugi put.

– Uzor su nam roditelji, koji su višestruki davaoci krvi – rekla je Tanja i navela da će davalaštvo sigurno prerasti u naviku.

Direktor modričkog Srednjoškolskog centra Novka Marković istakla je da je ponosna na maturante koji su izrazili želju da daju krv, a posebno na one koji su ovim činom pristupili porodici humanista.

Prihvati notifikacije