Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

MOJA BANJALUKA Ljilja Petrović Zečić: Grad sjajne budućnosti

Banjaluka
Autor:

Foto: RAS Srbija

Banjaluka je grad koji ima sjajan položaj između istoka i zapada, i u posljednje vrijeme me fascinira što vidim veliki broj turista ovdje tokom cijele godine, a ne samo u ovom periodu pred novogodišnje i božićne praznike. Banjaluka zaista ima šta da im ponudi, od kulturnih i gastro dešavanja, zdravstvenog turizma i niza drugih sadržaja zbog kojih se rado dolazi i vraća u ovaj grad.

Posebno me raduje što se radi nastavak uređenja centra grada, od Palate predsjednika prema Narodnom pozorištu. To će biti jedna sjajna priča i lijepo šetalište kakvo Banjaluka i zaslužuje. Ono što mi se ne dopada, a što će vjerujem u tom kontekstu biti i promijenjeno, jesu bašte kafića na ovom potezu, jer tu treba uvesti malo više inovativnosti i kreativnosti. Možemo se, recimo, ugledati na Novi Sad kako oni rade.

Ne dopada mi se negativnost koju građani ispoljavaju i kritike koje daju unaprijed, a da nisu ni sagledali u pravom smislu ono što je urađeno i što će se uraditi u Banjaluci.

Banjaluka postaje pravi evropski grad, grad po mjeri čovjeka, grad za 200.000 stanovnika. Ono na čemu takođe treba poraditi jeste i bolja povezanost kada je u pitanju avio-saobraćaj Banjaluke prema svijetu i obrnuto.

Gledajući i posmatrajući sve što se danas dešava iz perspektive razvoja Banjaluke, mislim da Banjaluka ima sjajnu budućnost i čini mi se da je već postala centar regiona, a u narednom periodu možemo očekivati da ona bude i jedan od većih centara gdje će se dolaziti po različitim osnovama.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO