Banjaluka

MOJA BANJALUKA Maja Manojlović: Banski dvor je procvjetao

Svoj grad volim i sve ove godine nesebično sam davala i doprinosila kulturnom i umjetničkom životu i razvoju svog grada, kao i ostale moje kolege umjetnici. Divna stvar je što se u zadnje vrijeme, naročito, osjeti jedna nova i lijepa energija kada je kulturni život Banjaluke u pitanju.

MOJA BANJALUKA Maja Manojlović: Banski dvor je procvjetao
FOTO: RAS SRBIJA

Banski dvor je procvjetao sa novim rukovodstvom i fenomenalnim programom. Umjetnost treba biti dostupna svim građanima. Sa kanditaturom za Evropsku prestonicu kulture stvoreni su plan i strategija razvoja kulture grada što je jako značajno za naš grad ako želimo da pariramo drugim velikim gradovima.

Ono što bi, po mom skromnom mišljenju, trebalo uraditi, jeste da institucionalizujemo Banjalučku filharmoniju i više generalno cijenimo vlastite umjetnike i da ih čuvamo.

Nedostaje nam definitivno muzički teatar ili Opera. Treba pružiti izbor i mogućnosti građanstvu, da ne odlazi u druge gradove po gram kulture.

Jako volim Banjaluku ljeti, pozornicu na Kastelu i rijeku Vrbas. Divno je što se grade nova igrališta i što se pravi više prostora za zabavu i igru naših najmlađih sugrađana.