Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

MOJA BANJALUKA Zdravko Zečević: Gradu treba više dječjeg smijeha

Banjaluka
Autor:

Foto: RAS arhiva

Svako godišnje doba u Banjaluci ima svoj prepoznatljiv miris i izgled. Teško se opredijeliti koje je ljepše, jer svako ima svoje draži, ali sigurno ne bih bio u manjini kada bih se opredijelio za proljeće kao vizuelno i emotivno najljepše.

Grad se kontinuirano mijenja nabolje, posebno kada je spoljašnost u pitanju. Od svih građevinskih produkata, uključujući mostove i kružne tokove (koji su značajno unaprijedili frekvenciju saobraćaja), moj favorit je ipak trim staza u parku „Mladen Stojanović“. Za rekreativce, kao i za ostale grupe korisnika koje koriste tu stazu, ništa optimalnije se nije moglo napraviti. Njena pozicija je idealna, jer se lokacija i prije koristila za trčanje, a sredstva za njenu izgradnju predstavljaju jedno od najboljih ulaganja u građane Banjaluke i njihovu zdravstvenu prevenciju.

Očigledno je da se Banjaluka želi pozicionirati i kao turistička destinacija („Dođite da vidite, posjetite…. a i ćevapi su dobri…“), što je odlično po svim pitanjima. Pun grad turista u ljetnjim mjesecima i za doček Nove godine dokazuje da Banjaluka ima šta ponuditi, od prirodnih ljepota do ugostiteljskih objekata. Ipak, najveće bogatstvo Banjaluke su ljudi koji u njoj žive i smatram da su Banjalučani dobri ljudi. Upravo iz tog razloga, mislim da je manje od potrebnog broja beba svakodnevno na ulicama našeg predivnog grada, i da bi on bio još ljepši i daleko bogatiji sa više djece. U tom pravcu bi se kretala i sugestija svim nivoima vlasti: da se što izdašnije sistemski podstiče i nagrađuje reprodukcija stanovništva.

Prostor za napredak je obezbjeđivanje velike kongresne dvorane, uz adekvatan hotelski smještaj. Ko god je ikad posjetio Banjaluku, izrazio je nadu da će se vratiti. Samo, za sve treba da postoji razlog, tako i za ovu vrstu povratnika. Mislim da bi jačanje kapaciteta konferencijskog turizma značajno podiglo ukupnu ponudu, kao i da postoje tržišni zahtjevi sa strane tražnje. Banjaluka – mjesto u kom ti se mili živjeti.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO