Sudbine

"Molim vas, dijete mi je povrijeđeno" Herojskim podvigom policajac Slavko spasao je život jedne bebe

Popodnevni špic. Gužva, kao i obično. Kolona automobila koji stoje u mjestu i među njima jedna porodica u čijim kolima se nalazi povrijeđeno dijete. Dječak (1) pao je sa stolice i zadobio povrede glave, a porodica ovog dječaka hitno se uputila u Tiršovu. Međutim, nisu mogli da se probije kroz gužvu, a svaki sekund bio im je kao vječnost.

"Molim vas, dijete mi je povrijeđeno" Herojskim podvigom policajac Slavko spasao je život jedne bebe
FOTO: MILAN ILIĆ/RINGIER

Bio je uplašen i kroz prozor vozila panično mi je rekao: “Molim vas otpratite me do bolnice, dijete mi je povređeno! Hitno je!”, opisujem nam Slavko Cvejić, saobraćajni policajac, dramu koja se prošlog četvrtka odigrala u Beogradu. Bez razmišljanja, na motoru je uz pomoć kolega bio akter herojske trke za život pod rotacijama i tako spasio život jednogodišnjeg dječaka.

Heroj na motoru

Heroj Slavko Cvetić iz Uprave saobraćajne policije ispričao je do detalja kako je izgledalo spašavanje dječaka koji je imao potres mozga, te opisao dramu koja se odigrala pod rotacijama na beogradskim ulicama.

– Tog popodneva pozvao me je starješina i pitao gdje se nalazim, te da je u gužvi zaglavljen “mercedes” iz smijera Stepojevci u kom se nalazilo povrijeđeno dijete. Uputio me je da preuzmem to vozilo i da ih sprovedem do Tiršove – priča Cvetić.

Bez oklijevanja Cvetić se istog momenta uputio ka vozilu, te je u visini petlje Orlovača u koloni automobila uočio vozilo koje se usporeno kretalo.

– Vidio sam vozilo kome su bila upaljena sva četiri svjetla. Vozilo se usporeno kretalo u koloni, pošto je bio popodnevni špic kao i svakog radnog dana. Vidio sam i da je pokušao da se probije kroz gužvu, međutim, bezuspješno. Kada sam prišao vozilu, na zadnjem sjedištu bila je uplakana beba u naručju majke. Muškarac koji je vozio automobil bio je uplašen i kroz prozor vozila panično mi je rekao: “Molim vas otpratite me do bolnice, dete mi je povrijeđeno! Hitno je!”. Čovjek je bukvalno zapomagao. Odmah sam upalio svjetlosnu i zvučnu signalizaciju i krenuo da se probijam kroz špic – sjeća se on tog dana.

Dramatična vožnja kroz gužvu

Motor policajca Cvetića probijao se kroz gustu kolonu vozila nevjerovatnom brzinom. Gužva koja je prethodno izgledala neprobojno sada je pred njim ustupala mjesto. Svaki zavoj, svako ubrzanje, svako kočenje bilo je dio ove trke za život. 

Zvuk rotacije i tutnjavu motora pratio je osjećaj nade, a svaki pređeni metar bio je korak bliže ka spašavanju povrijeđenog djeteta.

Policajci nisu oklijevali, dali su gas, a za njima je na ovu trku za život krenuo i muškarac u čijim kolima se nalazila jednogodišnja beba. Napominje i da je iste sekunde javio ostalim kolegama, te da je koordinirao sa dežurnom službom koja je uputila i druge patrole na lice mjesta.

Pročitajte još

– U tom trenutku vozio sam i do 200 kilometara na sat, u pitanju je bio život jednog djeteta. Vozač automobila pratio me je u stopu. To je dosta olakšalo situaciju, jer je mogao je da prati naš tempo. Tada sam krenuo da se spuštam ka Savskoj magistrali. Kad tamo, još veća gužva! U tom trenutku, kolege su stajale na ključnim raskrsnicama i obezbijedili mi put pravo do Tiršove – navodi Cvejić.

Ističe i da mu je uz pomoć kolega trebalo samo pet minuta da dete doprate do bolnice, piše Blic.

– Dali smo sve od sebe kako bi spasili dijete i stigli do Tiršove na vrijeme. U trenutku kada sam blokirao ulaz kako bi preuzeli bebu, bilo mi je lakše. Tada sam znao da smo uspjeli. Bio sam srećan kada su mi javili da je dječak dobro – navodi policajac koji je spasio dijete.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije