Hronika

"MOLIO SAM GA DA NE IDE U VODU" Brat gledao kako se Bogoljub (17) utopio

Pričao sam mu da ne ide, ajde da mu nisam pričao nego sam mu pričao: “Nemoj burazeru” ali me nije slušao. Ležao je na dušeku, išao na jednu pa na drugu stranu, onda se dušek okrenuo.

"MOLIO SAM GA DA NE IDE U VODU" Brat gledao kako se Bogoljub (17) utopio
Foto: Branko Janačković/RAS Srbija

Ovim riječima Marjan B. (18) rođeni brat Bogoljuba B. (17) koji se juče udavio u Bovanskom jezeru, opsivao je rođacima i mještanima vikend naselja, posljednje trenutke koji su prethodili dramatičnom utapanju njegovog brata.

Ožalošćeni mladić kaže za Alo da je na jezero otišao poslom i da je trebalo da bude tamo cijeli dan, piše Blic.

Betonirali smo neki zid kada sam ugledao Bogoljuba kako dolazi. Nisam mu se obradovao, znao sam da je neplivač i bojao sam se najgoreg. Doviknuo sam mu da ne ulazi u vodu, ali je on to ipak učinio. Najpre je bio u plićaku, vjerujem da se i on bojao dubine. Međutim, pojavila su se neka djeca sa plastičnim dušekom. On ga je uzeo od njih i popeo se na njega. Međutim, dušek je bio mokar i Bogoljub se okliznuo i nestao u vodi. Svi smo pritrčali, ušli u vodu, tražili ga… Vrlo brzo su stigli vatrogasci, čamcima su pretraživali jezero, ali sve je bilo uzalud – opisao je on nesreću.

Sestra nastradalog mladića Anđa, u suzama i lelečući, primila je vijest o njegovoj smrti. Ona je sa rođacima došla na obalu Bovna, na mjesto gdje je iz jezera na obalu izvučeno njegovo tijelo.

– Bogoljub i njegov godinu dana stariji brat Marjan žive sami. Sami su odrasli i sami se snalazili. Imali su teško djetinjstvo od kada je majka otišla u Ivanjicu. Vidjećemo da li će sahrana biti sutra, još ništa ne znamo – kazala nam je Anđa kasnije, pošto se malo smirila.

Mještani Mozgova svjedoče da su i Bogoljub i Marjan “dobra djeca”, iako su imali veoma teško djetinjstvo jer im se majka preudala nakon smrti oca pa su ostali da žive i izdržavaju se sami.

– To su dobra djeca, super su. Radili su kod mene, Bogoljub je skoro svaki dan bio kod mene, pomagao mi oko poljoprivrede. Čuli smo se juče, išao je neke bale da sakuplja i trebalo je danas da dođe opet i sve kaže “ajde Vule vidimo se večeras”. Poslije kćerka mi javlja iz Beograda da je na internetu objavljeno da se udavio. Strašno… – kaže komšinica iz sela za Blic.

Jedan od vikendaša video je kada se mladić prevnuo i počeo da se davi, pojurio je za njim, skočio u vodu, međutim, nije uspio da ga spase.