Hronika

MONSTRUM PRED SUDOM Optužio suprugu da ga vara, pa je ZAKLAO

U Višem sudu u Sremskoj Mitrovici započelo je suđenje Milanu Trbojeviću (57) iz Čortanovaca kod Inđije, optuženom za ubistvo nevjenčane supruge Nade Đukić (58).

MONSTRUM PRED SUDOM Optužio suprugu da ga vara, pa je ZAKLAO
FOTO: GORAN ŠURLAN/RAS SRBIJA

Prema optužnici, tužilaštvo Trbojevića tereti za krivično djelo ubistvo, koje se dogodilo 8. marta prošle godine, kada je suprugu preklao nožem na nekoliko metara od kuće u kojoj su živjeli.

Pred sudijom Maricom Jolić, osumnjičeni je u izlaganju svoje odbrane na optuženičkoj klupi negirao izvršenje ovog krivičnog djela, piše Telegraf.

Na sljedećem ročištu, 31. marta, biće saslušani vještaci i još nekoliko svjedoka – rekla je sudija Jolić za Mitrovica.info.

Zločin koji je potresao ovo mirno fruškogorsko mjesto, prema dosadašnjim izjavama svjedoka, svi su izgledi da je nastao zbog njegove sumnje da ga žena vara sa drugim muškarcem. Te večeri, samo nekoliko sati prije nego što će doći do krvave tragedije, Milan i Nada su bili kod bliskih prijatelja, a on je navodno malo više popio.

– Žena nije htjela da se sa njim vrati kući na motoru, već je zamolila tog prijatelja, kod kojeg su bili, da je on kolima doveze. Samo što je nju ostavio kod kuće, njihov prijatelj se vratio da provjeri da li je Milan dobro stigao, da nije negdje pao sa motora. Ali na samo par metara od kuće Milan ga je napao, uz zamjerku da se dugo zadržao sa njegovom ženom. Nada kada je čula prepirku izašla je napolje da vidi šta se dešava, prijatelj je sjeo u kola i pobjegao, a ona nastavila raspravu sa njim – kaže naš izvor iz istrage, dodajući da je u tom trenutku Milan izvukao nož i prerezao je preko vrata.

– Kada sam došao do njihove kuće, zatekao sam Milana kako kleči i Nadu koja je ležala na zemlji. U prvi mah sam pomislio da je on nju pretukao, jer sam vidio da joj je gornji dio tijela sav krvav. Tek kada sam se sagnuo, žena je krkljala, a on mi je rekao: “Napravio sam sr…, isjekao sam je zbog onog Ci…” – ispričao je dan nakon ubistva mladić koji je pozvao Hitnu pomoć i policiju.

Prema izjavi mještana, Nada je godinama bila žrtva nasilja.

– Optuživao je Nadu da ga vara i govorio da će je ubiti, a pošto se ona tri puta udavala, rekao joj je: “Ti si sahranila njih trojicu, ja ću tebe!” Iako smo je molili da ostane da prespava kod nas, ona je rekla da strahuje da će ih Milan zapaliti i otišla svojoj kući – ispričao je S. R. dan posle ubistva.