Svijet

MONSTRUOZAN ZLOČIN Albanac ubio osmoro rođaka zbog pet KOKOŠKI i ima PORUKU za Edija Ramu (VIDEO)

Objavljene su slike i snimci Albanca Ritvana Zikaja (24), osumnjičenog da je ubio osam članova svoje šire porodice.

MONSTRUOZAN ZLOČIN Albanac ubio osmoro rođaka zbog pet KOKOŠKI i ima PORUKU za Edija Ramu (VIDEO)
FOTO: FACEBOOK

Osumnjičeni Zikaj uhapšen je kilometrima daleko od sela Resuljaj, a na 90 kilometara južno od Tirane. Potjera za ovim masovnim ubicom trajala je duže od 12 sati.

Policija je pronašla i “kalašnjikov” kojim je izvršio masakr u porodici. Kako se navodi, Zikaj bi mogao biti osuđen na doživotnu robiju.

Prilikom hapšenja bio je potpuno miran i hladnokrvan, bez trunke emocija u očima. Albanski mediji prenose da je Zikaj najvjerovatnije mentalno zaostao.

Kako prenose albanski mediji, on je u toku bjekstva koristio društvene mreže i na njima objavio čak i poruku za premijera Edija Ramu.

Edi Rama, možeš li da me pronađeš – napisao je on na Facebooku.

Zikaj je masovno ubistvo počinio u selu Resulaj u blizini Valone. Navodno je motiv masakra krađa pet kokoški od prije pet godina, zbog čega je stalno bio u sukobu sa ove dvije porodice čije je članove pobio u petak.

On je pripit poslije ručka krenuo sa kalašnjikovim u krvavi pohod. Najpre je ubio Demira Zukaja (75, brata svog djeda), a zatim njegovu ženu Feriju (72), oba sina i snaje,kao i maloljetnu unuku Saru (17) i unuka Leđona (9).

Albanski mediji su juče objavili da je Zikaj automatskim oružjem ubio osam i ranio još šest osoba. Među ubijenima su žene i djeca, prenosi Blic.

(Agencije , News 24 Albania , Newsbomb.al)