Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

MONSTRUOZNI ZLOČIN Beba plakala jer je GLADNA, otac je BACIO PA UDARAO pesnicom u glavu

Hronika
Autor:

Foto: Avaz/RAS Srbija

Monstrum Zoran Milošević (28) iz Bratunca brutalno je ubio svog petomjesečnog sina, jer ga je iritiralo to što je beba plakala jer je bila gladna, saznaje Srpskainfo.

Ovaj nezapamćeni zločin desio se 24. marta u kuću u Bratuncu, gdje je Milošević živio sa suprugom.

Tokom ispitivanja Milošević je oktrio stravične detalje ovog zločina koji je uznemirio Republiku Srpsku.

– On je tužiocu ispričao da je dječak taj dan bio gladan i da je plakao. Njegova supruga je odbijala da ga nahrani, a njega je nerviralo i iritiralo to što bebe nije prestajala da plače. Milošević je zatim iz kreveca izvadio bebu i doslovno je otresao od krevet – ispričao je izvor Srpskainfo.

Dodaje da je beba, kada je pala na krevet, i dalje nastavila plakati, što je dodatno iznerviralo Miloševića.

– On je zatim ispričao policiji da je prišao krevetu i da je bebu udario dva puta pesnicom u glavu. Tom prilikom dijete je zadobilo veoma opasne povrede za život. Njemu je pomoć ukazana prvo u Domu zdravlja Bratunac, zatim je prebačeno u bolnicu u Zvorniku. Zbog težine povrede dijete je transportovano u UKC Tuzla, gdje je i pored napora ljekara preminulo 4. aprila – ispričao je naš sagovrnik.

Zdravstveni problemi

Prema riječima našeg sagovornika, Milošević je od ranije imao dijagnozu da ima psihičkih problema i da velika odgovornost spada i na Centar za socijalni rad Bratunac.

– Oni su znali da Milošević izma zdravstvenih problema i trebali su pojačati kontrolu ove porodice, ili u krajnjem slučaju oduzeti dijete, da ne dođe do ovoga – kaže naš sagovornik.

Juče nismo uspjeli dobiti izjavu iz CZS Bratunac o tome da li su kontrolisali ovu porodicu.

Bijeljinski tužilac Renko Kerović koji rukovodi ovim slučajem potvrdio je za Srpskainfo da je Milošević ispričao kao se desio zločin.

– Na naš prijedlog sud mu je odredio jednomjesečni pritvor u okviru kojeg će biti obavljeno i njegovo psihijatrijsko vještačenje na psihijatriji na Sokocu. Na osnovu tih vještačenja biće utvrđeno da li je bio uračunljiv u vrijeme zločina – istakao je Kerović.

On je dodao da je obdukcija pokazala da je dijete imalo više teških povreda i oštećenja mozga, a da su najmanje dvije nastale od udaraca tupim predmetom.

– Radnici Centra za socijalni rad imali su dva njegova psihijatrijska vještačenja iz 2017. godine u kojima se navodi da je riječ o licu koje nije sposobno da racionalno razmišlji i da upravljava svojim postupcima – rekao je Kerović za Srpskainfo.

Mještani u šoku

Prema njegovim riječima, ovaj slučaj se na početku vodio kao porodično nasilje, ali kada je beba preminula naredio je obdukciju i slučaj okarakterisao kao teško ubistvo.

Mještani Bratunca sa kojima smo razgovarali ističu da ih je jako potresao ovaj slučaj i da očekuju da Milošević bude osuđen na zasluženu kaznu.

– Svi u Bratuncu znaju da on ima psihičkih problema, a čuo sam da mu i supruga ima sličnih zdravstvenih problema. Ovo je stvarno užasno što je učinio, ako je i ona bila sa njim trebalo bi i nju kazniti što ga nije spriječila. Propust je i nadležnih službi što nisu oduzeli dijete od takvih roditelja – rekao je jedan od meštana.

Uhapšen u Istočnom Sarajevu

U Policijskoj upravi Zvornik rekli su, navodeći inicijale, da je Zoran Milošević uhapšen na području koje pokriva PU Istočno Sarajevo.

– Dežurni tužilac je naložio da se preduzme sve potrebe radnje kako bi se rasvjetlio ovaj slučaj – rekli su u PU Zvornik.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.

IZDVAJAMO