Politika

“Možda sam TRABANT I FIĆA, ali nisam potrčko kao on” Vučić žestoko odgovorio šefu diplomatije Hrvatske

Hrvatski ministar spoljnih poslova ne samo da se miješa u unutrašnje stvari Srbije, već vrijeđa srpski narod i prijeti građanima Srbije.

“Možda sam TRABANT I FIĆA, ali nisam potrčko kao on” Vučić žestoko odgovorio šefu diplomatije Hrvatske
FOTO: RTS/SCREENSHOT

To je izjavio predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, povodom izjave Gorana Grlića-Radmana da “su jedno građani Srbije, a drugo Vučić i njegova politika, koja mora da odluči na čijoj će stolici sjediti”.

– Hrvatski ministar ne samo da se brutalno miješa u unutrašnje stvari Srbije, već po običaju laže i vrijeđa srpski narod i prijeti građanima Srbije. Grlić-Radman je jedno u pravu, možda sam ja nečiji trabant, možda i vartburg, možda i fića, ali nikada nisam bio ničiji potrčko i sluga, što se za Grlić-Radmana ne može reći. Da ne idem daleko u prošlost, bilo bi suviše bolno – napisao je Vučić na Instagram nalogu buducnostsrbijeav.

Grlić-Radman je gostujući na hrvatskoj N1 izjavio juče da su jedno građani Srbije, a drugo Vučić i njegova politika koja, kako je naveo, mora da odluči “na kojoj će stolici da sjedi”, dodajući ”da je neudobno sjediti na dvije stolice”.

Pročitajte još

Vučić ne bi trebao imati veliku dilemu. Vučić može biti trabant i satelit Rusije, ali neće se dopustiti uticaj Rusa ili drugi maligni uticaji koji bi narušili stabilnost Zapadnog Balkana – rekao je Grlić-Radman.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije