Hronika

"MOŽE SVE DA NAS POBIJE" Porodica bebe koju je ubio otac JER JE PLAKALA strahuje od monstruma

Plašimo se šta će biti ako izađe, on može da dođe i sve da nas pobije, iako ima zabranu prilaska, kaže Nada M., baka tromjesečnog dječaka N. koji je preminuo u bolnici od teškog oštećenja mozga koje je zadobio nakon što ga je otac, Mišel Tot (29), u više navrata, šamarao.

"MOŽE SVE DA NAS POBIJE" Porodica bebe koju je ubio otac JER JE PLAKALA strahuje od monstruma
FOTO: PRIVATNA ARHIVA

Kako je ispričala njena kćerka, majka preminule bebe, sada živi s njom.

– Ona ne može da vjeruje da je on to uradio. Uporno govori da on nikada mrava ne bi zgazio… – dodaje Nada i nastavlja:

– Moja kćerka je bila u strahu od njega. Nekoliko puta je pominjala da će da ga prijavi policiji za nasilje. Međutim, nije smjela to da uradi jer joj je prijetio – dodaje ona.

Kako kaže, iako nikada svojim očima nije vidjela da joj je zet nasilan, više puta je primjetila da se nešto čudno ipak dešava iza zatvorenih vrata.

– Pojačavali su radio u kući kada se svađaju, zatvarali prozore – primjetila sam to krišom.

Dodaje da je Tot volio da popije, ali da ne zna da li je bio pijan kada je šamarao, u tom trenutku jednoipomjesečno dijete.

– Volio je da popije alkohol, ali nikada ga nisam vidjela pijanog. Možda kada je istukao svoje dijete je popio mnogo više nego obično – kaže ona.

FOTO: ALEKSANDAR SLAVKOVIĆ/RAS SRBIJA
FOTO: ALEKSANDAR SLAVKOVIĆ/RAS SRBIJA

Jeziva odbrana oca monstruma

Mišel Tot (29) iz Vatina, osumnjičen za ubistvo dvomjesečnog sina N., na saslušanju u pančevačkom tužilaštvu priznao je da je bebu tri-četiri puta ošamario, navodno da bi je smirio jer mu je smeteo plač.

Tužilaštvo ga sada tereti za teško ubistvo i prijeti mu kazna doživotnog zatvora. Obdukcija bebe, koja je poslije 43 dana kome, 7. avgusta preminula u Institutu za majku i dijete u Beogradu, pokazala je da je mališan imao oštećenje moždanih centara, nastalih od udaranja i da je to uzrok smrti.

Poslije smrti dječaka N., predmet koji je bio u nadležnosti Osnovnog tužilaštva u Vršcu, jer se Mišel Tot u početku, 25. juna, sumnjičio za nasilje u porodici, prešao je u ruke Višeg javnog tužilaštva u Pančevu, zato što se otac monstrum sada tereti za teško ubistvo i prijeti mu najteža zatvorska kazna, piše Blic.

Šta se tačno dešavalo u porodici malog N. i da li je prije zločina bilo nasilja i nad dječakom, kao i nad njegovom majkom Tamarom M., utvrdiće dalja istraga. Ono što je za sada poznato je da Mišel Tot ranije nije prijavljivan za nasilje nad najbližima, a ako ih je i maltretirao fizički, pitanje je zašto se Tamara M., njegova nevjenčana supruga i majka malog N., nije obratila nadležnim službama, jer je na taj način možda mogla da spriječi ubistvo tek rođenog sina.

Baka preminulog dječaka kaže da i dalje ne zna šta se zbilo kobnog 25. juna.

– Nisam vidjela šta se desilo to jutro kada su bebu odvezli u bolnicu. Mišel je vikao: “zovite Hitnu, beba se guši”. Dijete je bilo opušteno i bez svijesti. Nakon što su bebu, u besvjesnom stanju, odvezli, Mišel je sam otišao u policijsku stanicu. Nas su sve ispitivali šta se desilo, a kasnije su doktori utvrdili da je pretučen – navela je baba ubijenog dječaka.

Iako je od tada prošlo više od mjesec i po dana, Nada nije pomenula da joj je kćerka ispričala sve o tom kobnom jutru.

– I dalje ne znam šta se desilo, kako je on mogao da udari svoje dijete. Nikada nisam htjela da se miješam u njihov odnos. On prema meni nije bio nasilan, samo jednom mi je rekao da se ne miješam u to kako će on da vaspitava svoje dijete. A kako može šamarima da vaspitava tek rođenu bebu? – upitala je uplakana baba.

Tamara, njena dvojica sinova i zet Mišel su živjeli u istom dvorištu sa Nadom M., ali u drugoj kući.

– Dala sam im da žive tu, jer je Mišel iz Vatina. Bilo im je lakše da sa bebom žive u Vršcu. Bar sam tako mislila – dodala je baka ubijene bebe.

Nada M. je zabrinuta i kako će Tamara podnijeti ubistvo mlađeg sina.

– Od kako je njen otac, moj muž umro, Tamara pije lijekove i ima terapiju, ne znam kako će sada izdržati kada joj se sve ovo desilo – kroz plač je rekla baka ubijenog dvomjesečnog dječaka.

Dok je Nada M. pričala o tragediji koja ih je zadesila, Mišelova majka Marica S. je sve vrijeme ćutala.

Mještani u šoku

U Vatinu, mjestu pored granice sa Rumunijom, gdje je osumnjičeni otac monstrum rođen i odrastao, ne mogu da vjeruju da je on bio sposoban da išamara tek rođenu bebu i ubije je.

– Ovdje nikada nije pokazivao to nasilnu crtu. Ranije nije pravio nikave probleme – rekli su mještani Vatina i dodali da Mišel ima rođenog brata, kao i brata i sestru po majci.

U Vatinu je živio do prije nekoliko mjeseci.

– Tamara je prethodno bila udata za nekog čovjeka u Vatinu, ali je prešla kod Mišela. Ostala je trudna i nekoliko mjeseci su živjeli ovdje, čak su i radili, čuvali ovce i krave za jednog čovjeka. Prije pet, šest mjeseci su se preselili u Vršac, pretpostavljali smo da je to zbog bebe, tamo bi im bilo lakše za njeno odgajanje – konstatovali su žitelji ovog banatskog mjesta.