Hronika

MUP kontrolisao kafiće tokom vikenda: U Doboju zatečeno skoro 200 gostiju

U okviru pojačanih aktivnosti Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske na kontroli poštovanja zaključaka Republičkog štaba za vanredne situacije,  policija je tkom vikenda kontrolisala ugostiteljske objetke i utvrdila da su nekio d njih kršili mjere.

MUP kontrolisao kafiće tokom vikenda: U Doboju zatečeno skoro 200 gostiju
FOTO: PU BANJALUKA

U Doboju je 19. februara oko 22.10 časova policijski službenici Policijske uprave Doboj i Komunalne policije su u ugostiteljskom objektu zatekli 196 gostiju, u kojem se maksimalno može nalaziti njih 120.

– Dan kasnije oko 23.30 časova u naselju Sase, opština Višegrad obavljena je kontrola u neregistrovanom ugostiteljskom objektu i tom prilikom je u objektu zatečena 21 osoba  pred kojim su bila poslužena pića. O događaju je obavješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Istočno Sarajevo koji se izjasnio da postoje obilježja krivičnog djela „Nepostupanje po zdravstvenim propisima za vrijeme epidemije“ i „Neovlašteno bavljenje određenim zanimanjem“ – rekla je portparol MUP RS Mirna Miljanović.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske poziva građane da nadležnim službama prijave nedogovorne pojedince ili grupe, koji svojim ponašanjem mogu ga ugroze zdravlje ljudi.