Hronika

Muškarci iz automobila mamili djecu slatkišima: Roditelji uznemireni, strahuju za sigurnost svojih mališana

Trojica sarajevskih osnovaca su prije nekoliko dana, pri povratku iz škole, doživjela neugodnost, kada ih je u Bolničkoj ulici, kod kapije UKC Sarajevo, nepoznati muškarac u zelenom vozilu dozivao da priđu, nudeći im bombone. 

policija federacije bih
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RINGIER

Automobilom, u kojem je bio još jedan muškarac, krenuo je u rikverc za dječacima, a oni su u strahu pobjegli i sakrili se u haustor jedne od obližnjih zgrada.

Uznemireni roditelji isti dan su pozvali policiju, koja je izašla na lice mjesta, a potom su putem društvenih mreža upozorili druge roditelje.

Iz Uprave policije MUP Kantona Sarajevo potvrđeno je da je slučaj prijavljen policiji 27. novembra.

– Dana 27. novembra oko 18 sati građanka je telefonom pozvala PU Centar i saopštila da “raspolaže informacijom da su u toku dana, oko 13 sati, u ulici Bolnička, na području opštine Centar, nepoznati muškarci, u vozilu zelene boje, marke “seat” ili “pasat”, nekoj grupi djece nepoznatog uzrasta nudili slatkiše, ali da djeca nisu uzela niti prilazila vozilu te da su se od njega udaljila” – naveli su iz MUP KS.

Pročitajte još

Dodali su da su policajci u zajednici Policijske stanice Centar 30. novembra razgovarali s direktoricom Osnovne škole “Musa Ćazim Ćatić”, koja se nalazi u blizini, u ulici Čekaluša. Saopšteno im je da se direktorici obratio roditelj jednog učenika, kazavši da je vidio prethodno opisanu situaciju.

Preventivne mjere

– Nadalje, direktorica je policijskim službenicima saopštila da je menadžment škole, putem Viber grupe, obavijestio roditelje o navedenom događaju, s ciljem da djeci skrenu pažnju da ne prilaze nepoznatim vozilima i osobama, te da ne uzimaju nepoznate predmete – navedeno je iz policije.

Policijski službenici PS Centar i policajci u zajednici su izvršili pregled užeg i šireg lokaliteta te nije utvrđeno da je bilo protivpravnih radnji na štetu djece. Naveli su da će pripadnici PS Centar, u cilju preventivnih mjera, obaviti dodatne provjere ovih navoda, piše Avaz.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije