Regioni

Mušterije sumnjičave, DOK NE POČNE RADITI: I bez jedne šake Hasan je ODLIČAN KERAMIČAR (FOTO)

Hasan Gvozden iz Gornjeg Vakufa rodio se bez lijeve šake, ali je danas, uprkos tome, vrlo uspješan keramičar.

Mušterije sumnjičave, DOK NE POČNE RADITI: I bez jedne šake Hasan je ODLIČAN KERAMIČAR (FOTO)
FOTO: AVAZ/RAS SRBIJA

Bez ikakvih poteškoća lijepi pločice, miješa lijepak, barata mašinama za rezanje keramike, a nerijetko obrađuje zidove i radi hidroizolacije. Osim toga, odličan je i vozač.

Kaže da su ljudi, nakon što bi pogodio posao, često bili sumnjičavi kako će izvesti radove, koji zahtijevaju dosta preciznosti i pažnje oko mnogih detalja. Ipak, čim bi počeo sa poslom, mušterije bi se odmah uvjerile u kvalitet njegovog rada.

Foto: Avaz/RAS Srbija
Foto: Avaz/RAS Srbija

Posebno im je bilo čudno, ali i zanimljivo, kako na lijevoj ruci držim gleter, a desnom navlačim lijepak. Kad posao bude u završnoj fazi i kad se već može vidjeti kako će kupatilo finalno izgledati, ljudi budu prezadovoljni – govori Hasan.

Ne razmišlja o odlasku iz BiH, jer smatra da ovdje ipak ima posla za sve one koji se trude i iskreno žele nešto napraviti za sebe i svoju porodicu.

– Najvažnije je imati cilj. Planiram da u skorije vrijeme registrujem firmu i obnovim alat kojim radim, jer je on vrlo važan u ovoj vrsti posla i nikad ne treba žaliti novac za kvalitetnu mašinu – poručuje Hasan.

Foto: Avaz/RAS Srbija
Foto: Avaz/RAS Srbija

Sa pomoćnikom Mustafom Čajdinom dosta vremena provodi na terenu, često i po 10-15 dana, nakon čega uzmu predah kod kuće pa nastavljaju dalje.

Posao odrađuju šaleći se jedan na račun drugoga i razgovor s njima obiluje raznim doskočicama koje su svakodnevica među građevincima.

(Avaz)