Politika

"Na današnji dan u Srpskoj umrla PRVA ŽRTVA KORONE" Vlada i medicinski radnici minutom ćutnje se prisjetili svih preminulih

Premijer Republike Srpske Radovan Višković i ministri u Vladi RS danas su minutom ćutnje odali počast građanima koji su u proteklih godinu dana izgubili bitku sa korona virusom.

"Na današnji dan u Srpskoj umrla PRVA ŽRTVA KORONE" Vlada i medicinski radnici minutom ćutnje se prisjetili svih preminulih
FOTO: VLADA RS

U Vladi podsjećaju da je prije tačno godinu dana u Srpskoj umrla prva žrtva korona virusa.

Od tada do danas u Srpskoj je 2.550 građana izgubilo život u borbi sa virusom.

Osim premijera, u znak sjećanja na žrtve korona virusa minutom ćutnje počast su odali i zdravstveni radnici širom Republike Srpske.

U videu koji je objavljen na Jutjub kanalu Vlada RS je napravila kratki osvrt na prvu godinu pandemije sa kojim se suočila ne samo Srpska već i cijeli svijet.

Navode da je u ovih godinu dana u Srpskoj na hiljade porodica izgubilo svoje najbliže, a hiljade djece ostalo bez majki, očeva, baka i deda.

– Skoro 2.000 doktora i medicinskih radnika je oboljelo od korona virusa, a građani su na respiratorima proveli hiljade sati – navodi se u video poruci.

Dodaje se da je jedan od njih bio i Nikola Vukčević koji je prošle godine u bolnici proveo 52 dana zbog korone virusa od čega većinu vremena na respiratoru.

– Ono što sam ja preživio i mnogi oko mene je teško opisati. Od srca sam zahvalan doktorima i medicinskim radnicima što su mi pružili šansu da opet vidim svoju porodicu i zagrlim kćerku. Na žalost neki od nas se nisu vratili kućama. I zbog toga, moramo i dalje da budemo oprezni, da se pridržavamo propisanih mjera, i zbog nas, naše djece i naše budućnosti – navodi Vukčević u kratkoj video poruci.