Hronika

Na Kosovu prava drama: Izbodeni Srbin (20) operisan, iz bolnice potvrdili da je u stabilnom stanju

Srpski mladić Boban Đuzić (20) iz sela Mogila kod Vitine, koji je danas uboden u desnu lopaticu, operisan je i njegovo zdravstveno stanje je stabilno, rekao je direktor Zdravstvenog centra Gnjilana Zoran Perić.

Kosovo policija
FOTO: NENAD BOŽOVIĆ / RINGIER

Perić je naveo da je povrijeđeni Srbin prvo zbrinut u ambulanti u Vrbovcu odakle je prebačen na liječenje u bolnicu u Pasjanu.

– Mladić je operisan i zbrinut. Njegovo zdravstveno stanje je stabilno i vjerujemo da neće imati posljedica – rekao je Perić.

Pročitajte još

Perić je naveo da je sreća što je Đuzić uboden u koštani dio lopatice jer da je ubod bio nekoliko centimetara niže zadobio bi povrede opasne po život.

On je rekao da je otac izbodenog mladića ispričao da se napad dogodio u centru Mogile, multietničkog sela u opštini Klokot na Kosovu i Metohiji.

Ljekar je prenio da se mladić kretao ulicom i da su ga dvojica mladića albanske nacionalnosti prvo provocirala, a potom u prisustvu starijeg Albanca, koga poznaje, napali britvom i uboli u desnu lopaticu.

Napad na srpskog mladića prijavljen je policiji koja je prema tvrdnjama oca ranjenog mladića izašla na lice mjesta, započela uviđaj i pokrenula istragu.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije