Hronika

“Na Malti kriju ubicu vođe Zvezdinih navijača” U Srbiji mu se sudi u odsustvu, a on radi kao obezbjeđenje u inostranstvu

Ni poslije sedam godina Vladimir Đurović nije osuđen iako je, prema optužnici Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, kao direktni izvršilac 2014. presudio vođi navijača Crvene zvezde Veliboru Dunjiću ispred splava "Džimis", gdje je ubica radio kao šef obezbeđenja.

“Na Malti kriju ubicu vođe Zvezdinih navijača” U Srbiji mu se sudi u odsustvu, a on radi kao obezbjeđenje u inostranstvu
FOTO: RAS SRBIJA

Đurović se tereti da je prilikom likvidacije Dunjića ranio i njegovu tadašnju djevojku manekenku Ninu Šobotu dok su automobilom prilazili splavu. Đuroviću se sudi u odsustvu jer se nalazi u bjekstvu, a navodno prema saznanjima, krije se na Malti i bavi se obezbjeđenjem jednog noćnog kluba, piše Srpski telegraf.

Taj posao drže odbegli Srbi i Crnogorci povezani kriminalnim poslovima, navodi ovaj medij. Na optuženičkoj klupi su trojica njegovih pomagača, prenosi Blic.

Milosavljević, suvlasnik splava, optužen da je uništio opremu za video-nadzor, kao i Bojan Starovlah i Goran Knežević, koji su optuženi da su Đuroviću pomogli da pobegne s mjesta ubistva. Petoro optuženih u ovom slučaju ranije je priznalo krivicu i sklopilo sporazum s tužilaštvom. Postoje jasne indicije da je Đurović na Malti dio uvezanog klana koji čine odbegli navijači iz Beograda, a koji rukovodi prodajom narkotika. Najokrutnija grupa Srba okupljena je oko navijačke grupe “Grobari Malta”.

Krenuli su od ugostiteljstva i obezbeđenja restorana i klubova. Na Malti se kaže ili si uz njih ili si protiv njih. Oni su glavni dileri tamo i usko sarađuju s crnogorskim krimosima koji su hapšeni, osim za ubistva i zbog droge i pucnjava, prevara, kao i zbog falsifikovanja i trgovine oružjem – ispričao je izvor koji objašnjava da je Malta raj za ljude na rubu zakona jer lako ulaze u zemlju i put do tamo nije skup.

Izvor navodno tvrdi da “Grobari” Veljka Belivuka caruju tim podnebljem i poslije hapšenja njegove grupe u Srbiji. Procenjuje se da je na Malti oko 5.000 srpskih državljana, što čini oko polovinu ukupnog broja stranaca koji imaju boravišne vize. Malteški “Grobari” nadaleko su čuveni po okršajima s drugim navijačkim grupama koje dolaze na Maltu – tvrdi upućeni izvor.

Održano samo sedam ročišta

Prošle godine suđenje za ubistvo Dunjića nije se održalo nijednom, a ove godine samo jedanput. Za skoro 6 godina, koliko traje suđenje, pretres je odložen 19 puta, a održan svega sedam puta.

Ovog četvrtka pretres je odložen ponovo jer je optuženi starovlah izostao zbog bolesti, a novo ročište zakazano je za 28. decembar.

Prihvati notifikacije