Banjaluka

NA MARGINAMA DRUŠTVA "Oštra nula" organizuje panel diskusiju

Udruženje građana “Oštra nula” organizuje danas onlajn panel diskusiju "Na marginama društva", koja će se održati od 18 do 20 časova, putem aplikacije ZOOM.

NA MARGINAMA DRUŠTVA "Oštra nula" organizuje panel diskusiju
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

Stepen razvijenosti društva i društvene svijesti se ogleda u činjenici koliko su zastupljene marginalizovane grupe u društvu, te koliko se uvažavaju njihova prava i potreba. Sa pojmom marginalizacije usko se veže siromaštvo, pa ih neki koriste kao sinonime, dok neki određuju siromaštvo kao oblik marginalizacije- navode iz “Oštre nule”.

Na panelu će učestvovati magistar Olivera Grbić sa Fakulteta političkih nauka Banjaluka, Muamera Đuvelek ispred Udruženja samohranih roditelja Sarajevo i Radovan Ristić- Udruženje distrofičara Banjaluka, a panel moderira socijalna radnica Maja Kremenović Katić.

– Postoje različiti razlozi zašto ljudi mogu biti isključeni iz različitih područja društvenog života: zaposlenje, obrazovanje, stanovanja, društvene veze i slično. Ko su sve socijalno isključeni u našem društvu, koje su njihove potrebe i problemi, kao i kako izgleda njihova svakodnevica, samo su neka od pitanja na koja ćemo se truditi da ponudimo odgovor na ovom panelu- precizirali su iz Udruženja.

Ova panel diskusija organizuje se u saradnji sa Fondacijom Friedrich- Ebert.