Hronika

Na mjestu zločina pronađena i pokidana nanogica: Detalji brutalnog sukoba, uhapšen i drugi NAPADAČ SA SJEKIROM

Užičanin S.T. koji je u ponedjeljak uveče ispred svoje kuće u naselju Kapetanovina sekirom u glavu udario M.M. i nanio mu teške povrede opasne po život uzmicao je potjeri užičke policije sve do danas kada je pronađen i uhapšen!

Na mjestu zločina pronađena i pokidana nanogica: Detalji brutalnog sukoba, uhapšen i drugi NAPADAČ SA SJEKIROM
FOTO: SNEŽANA KRSTIĆ/RAS SRBIJA

Osumnjičeni za krivično djelo ubistvo u pokušaju dan i po se skrivao sve dok policija nije stegla obruč dovoljno jako da više nije imao kuda. Određeno mu je zadržavanje do 48 sati u kome se od utorka nalazi i njegov drug i komšija B.Č. koji je učestvovao u istoj tuči i takođe koristio sekiru i koji se sumnjiči za tešku tjelesnu povredu u pokušaju.

Od ponedjeljka uveče Ulica Četvrog puka u kojoj je došlo do nemilih scena i cijelo naselje Kapetanovina bili su pod budnim okom policije, prenosi Blic.

Do nezapamćene tuče došlo je kada su D.M. i M.M, rođena braća iz jednog užičkog prigradskog naselja, stigla u Ulicu Četvrtog puka na Kapetanovini tražeći S.T. koji je telefonom u pomoć pozvao B.Č. Njih dvojica su zajedno, sa sekirama u rukama, izašli pred braću koja su stajala na ulici.

Prema svjedočenjima jednog od stanovnika Ulice Četvrtog puka napolju je nešto puklo zbog čega je izašao na terasu. Odatle je, kako je pričao, u mrklom mraku primetio svoga komšiju koji je pokušavao da razdvoji četvoricu mladića koji su se u tim trenucima gurkali.

U jednom momentu S.T. je potegao sjekiru i metalnim dijelom, preko ramena čovjeka koji je pokušavao da razdvoji sukobljene mladiće, udario D.M. u glavu usljed čega je ovaj pao na ulicu, dok je B.Č. drškom svoje sekire nekoliko puta udario po glavi i tijelu M.M.

Nedugo zatim S.T. i B.Č. su pobjegli sa lica mjesta. Kako je ispričao sagovornik “Blica” sa Kapetanovine, ulicom se najpre prolomio vrisak: „Ubiše dijete“, a zatim i vapaj „Ubiše mi brata“. U Ulicu četvrtog puka odmah su stigli policija i hitna pomoć.

D.M. je sanitetom prevežen u užičku bolnicu odakle je hitno prevežen u Kragujevac gdje mu se ljekari i dalje bore za život. U bolnici je pregledan i njegov brat koji je posle ukazane pomoći otpušten na kućno liječenje, a koji se u ovoj fazi istrage ne vodi kao učesnik u tuči.

Pronađena pokidana nanogica

U satima posle krvavog sukoba policija je pronašla nanogicu koju je S. T. nosio zbog kućnog zatvora na koji je osuđen navodno zbog neke ranije tuče, a koju je tokom bekstva pokidao i bacio. Kasnije tokom potrage pronađen je i B.Č. dok je S.T. ostao nedostupan policiji sve do danas.

Očito je da su D.M. i M.M. došli pred kuću S.T. zbog nekog neraščišćenog računa od ranije, a konkretno zbog kog – trebalo bi da otkrije istraga koja sada u rukama ima obojicu osumnjičenih.

– Pričalo se poslednjih godina za S.T. da je problematičan, mada ja to nisam primjećivao. Roditelji i brat su mu čestiti i vrijedni ljudi, komšije za primer. Od kada se sve ovo odigralo niko ovdje nema objašnjenje zbog čega su mu ova dvojica došla pred kuću, a on pred njih izašao sa sekirom – kažu na Kapetanovini.

Braća ih tražila na igralištu

Djeca koja su se ponedjeljak uveče zatekla na igralištu u ovom naselju ispričala su roditeljima da su se tu pojavila dvojica muškaraca raspitujući se gdje živi S.T. a zatim su otišli prema njegovoj kući. Po priči djece oni nisu nosili nikakve predmete koje bi eventualno mogli da koriste u tuči.

Prihvati notifikacije